Proof-of-Devotion - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Proof-of-Devotion

Proof-of-Devotion is een consensusalgoritme gebaseerd op het Nebulas Rank-systeem. De afkorting is PoD. Vrij vertaald in het Nederlands: Bewijs van toewijding. Met dit algoritme kunnen invloedrijke gebruikers binnen de Nebulas blockchain een soort van boekhouders worden. Door te accepteren verdienen ze blockbeloningen en transactiekosten. Dit geeft hen meer stimulans om bij te dragen aan de veiligheid en stabiliteit van de blockchain.

Het kernconcept van PoD

Het kernconcept van het Proof-of-Devotion houdt in dat gebruikers met een NR-waarde boven een bepaalde drempel een borg kunnen betalen. Zij kunnen dan deelnemen aan de selectie van boekhouders. Deze boekhouders strijden om de mogelijkheid om hun boekhoudkundige rechten te verdienen door middel van virtual mining. Zij zien ook toe op het genereren van blokken, verdienen de blokbeloning en de transactiekosten. Telkens wanneer een gebruiker zich ongepast gedraagt, wordt zijn borg ingehouden en aan andere kandidaten gegeven.

Een combinatie van PoS en PoI algoritmes

Volgens de Whitepaper van NAS (PDF) is dit algoritme een combinatie van Proof-of-Stake en Proof-of-Interest. De developers van Nebulas hebben de voordelen van beide algoritmes samengevoegd tot een enkel algoritme. PoS verbetert de onomkeerbaarheid van PoI, terwijl PoI omgekeerd het monopolie van PoS bevat. Hierdoor zijn snelle en vrije ontwikkeling van de ecologie mogelijk.

Meer informatie over dit project kun je lezen in onze blog over Nebulas (NAS).