PoW - Proof of Work - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

PoW – Proof of Work

Wat is Proof of Work (PoW)?

Bij veel cryptovaluta wordt er gebruik gemaakt van het Proof of Work algoritme. Dit wordt ook wel afgekort als PoW. Een Proof-of-Work systeem vraagt van de gebruikers om iets van werk te ondernemen om deel te mogen nemen aan het netwerk. Het werk moet moeilijk zijn voor de gebruiker, maar makkelijk voor het netwerk of de server om op te verifiëren. Een voorbeeld: Een e-mailsysteem vraagt van de verzender om voor iedere mail 1 tot 2 seconde werk te doen (De computer zelf moet een lastige rekensom oplossen bijvoorbeeld), voordat ze een mail mogen sturen. Dit kan helpen om span tegen te gaan

Bij Bitcoin en een groot deel andere cryptogelden bepaald het PoW algoritme ook hoeveel tijd er tussen de blocks zit en daarmee hoe snel er nieuwe Bitcoins bij worden gemaakt.

Proof of WorkMiners

Deelnemers van een netwerk met het Proof-of-Work algoritme moeten blocks valideren (goedkeuren). Deze personen worden ook wel miners genoemd. Zij strijden om als eerste het block te vinden (uit te rekenen) en aan de blockchain toe te voegen. Zij doen dit door hun computers/systemen/mining rigs, complexe sommen en nummers op te lossen binnen de parameters van het Bitcoin protocol. Dit is de basis-uitleg van het systeem. In werkelijkheid ligt het nog iets gecompliceerder. Voor de mensen die hier een uitgebreide uitleg in het Engels over willen hebben, kunnen dat hier lezen.