Node - alle informatie over Node - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Node

Wat zijn Bitcoin Nodes en waarom is een node nodig?

Zoals je waarschijnlijk al weet is Bitcoin een gedecentraliseerd peer-to-peer netwerk. Wat wel eens vergeten wordt is de hoeveelheid computerkracht, energie en stroom het kost om het netwerk te onderhouden. Om bijvoorbeeld transacties te keuren heeft Bitcoin meer nodig dan alleen een groep mensen die minen. Het moet berichten en data versturen naar een groot netwerk. Het maakt hier voor gebruikt van nodes. Dit is de eerste stap in het valideren van blocks.

Full node BitcoinWat is een node en een full node?

In de cryptocurrency-wereld is een dit een apparaat dat onderdeel is van het netwerk. Het heeft een uniek netwerkadres. Met deze term wordt vaak wallet (portemonnee) software bedoelt van een digitale valuta blockchain. Een full node is een wallet die een complete en up-to-date kopie van de blockchain heeft. Deze blijft vaak altijd online. En deze houdt het netwerk in gezonde conditie. Des te meer nodes er online zijn, hoe stabieler en sneller het netwerk vaak is. Als een nieuwe node verbinding wilt maken met een wallet en synchroniseert met het netwerk, dan gaat het sneller als er meer nodes online zijn.

Voordelen van een volledige node

Het hebben van een volledige kopie van het grootboek heeft zijn voordelen. Een full node is niet noodzakelijk als je verbinding wilt maken met een wallet, maar kan toch voordelen hebben.

  • Je helpt het netwerk gezond te houden
  • Het is veiliger dan veel andere wallets (online, web, apps etc.)
  • Je kan kiezen als er een fork (splitsing van het netwerk) komt
  • Het is meer privé
  • Het is niet moeilijk om in te stellen of te doen
  • Qua prijs is het niet heel duur