Block Reward - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Block Reward

Hoe werken block rewards en wat zijn het?

Kort gezegd: Een block reward is de beloning in de vorm van de nieuwe cryptovaluta die gegeven wordt aan de miner die een block succesvol heeft opgelost.

Block rewards van Bitcoin

Satoshi Nakamoto, de bedenker van Bitcoin, heeft een schema gemaakt met daarin de block rewards. Dit is meteen een van de basisregels van BTC. Deze beloningen kunnen niet worden veranderd. In 2009 begon Bitcoin met een beloning per block van 50BTC. Na elke 210.000 blocks vind er een halvering plaats. Dit betekent dat elk blok, tot block 210.000 een beloning heeft van 50BT, vanaf dat block is de beloning 25BTC. Op het moment is de beloning zelfs de helft daarvan. Op het moment van schrijven is het 12,5 BTC.

Het belang van Block Rewards

Block beloningen zijn de enige manier waarop nieuwe BTC en veel andere cryptovaluta worden gemaakt. Satoshi heeft dit zelfs uitgelegd in een mail in 2009. Hierin stond vrij vertaald: “Munten moeten op de een of andere manier worden verdeeld. Op een constante manier lijkt de beste formule.”

Omdat de miners beloningen krijgen, zullen zij ook doorgaan met minen. Hierdoor houden zij het netwerk veilig en stabiel.

Kan de beloning ook te klein worden?

Zoals je misschien al weet moeten gebruikers transactiekosten betalen binnen het netwerk. Deze kosten zijn vrij klein op het moment, omdat er relatief weinig gebruikers zijn. Als er veel meer gebruikers bijkomen zullen er meer mensen zijn die transactiekosten gaan betalen. Deze kosten krijgen de miners als zij een block succesvol oplossen. Satoshi Nakamoto voorspelde voor Bitcoin dat er over 20 jaar of geen mensen gebruik maken van het netwerk of dat het volume enorm hoog is. Wij voorspellen het laatste.