ASIC/ASIC Miner

Wat is een ASIC miner?

ASIC staat in het Engels voor application-specific integrated circuit. Het is een chip gemaakt voor een specifiek doel. In tegenstelling tot chips voor generieke doelen, zoals computer processors. Bij mining-hardware voor Bitcoin waren de ASIC’s een volgende stap in de ontwikkeling. Daarvoor waren CPU’s en GPU’s de norm om mee te minen. De nieuwe soort miners zijn veel en veel beter, sneller en efficiënter vergeleken met de oude manier.

ASIC chip

De Bitcoin ASIC chips die in gebruik zijn, zijn haast allemaal bedoeld om enkel BTC mee te minen. Er zijn een aantal kleine uitzonderingen, die niet vaak voorkomen. Zo zijn er chips op de markt waarmee je zowel Bitcoin als Litecoin kunt minen. Dat komt omdat een miner dan twee ASIC’s heeft. Eentje voor BTC. En een andere voor LTC.

Betaal géén handelskosten bij Bitvavo

Bitvavo heeft een onwijs gave actie voor nieuwe klanten. Bij de aankoop van de eerste 1000 euro aan cryptocurrencies, betaal je geen handelskosten. Dit is een unieke actie van dit bedrijf. Zij zijn hiermee wederom de goedkoopste crypto exchange van Nederland!

Maak snel een account aan