Bag holder, wat is dat? Uitleg + voorbeeld - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Bag holder, wat is dat? Uitleg + voorbeeld

“Als je maar geen bag holder wordt!”. Op sociale media lees je vaak in de reacties dat mensen het woord bag holder gebruiken. Deze Engelse term wordt veel gebruikt in de wereld van cryptocurrencies, maar is daar niet ontstaan. Het is een term die komt uit de financiële wereld en is al jaren oud. Sommige mensen beweren dat HODL’en een slechte tactiek is en bij veel crypto resulteert in bag holder worden. Op deze pagina van de kennisbank leggen we uit wat dit betekent en geven we een voorbeeld.

Wat is bag holder?

Investeren kennisbankBag holder is een informele term die wordt gebruikt om een belegger te beschrijven die een positie in een activa vasthoudt die in waarde daalt totdat het waardeloos is. In de meeste gevallen zal de bag holder de positie gedurende een langere periode behouden, waarmee het grootste deel van de investering verloren gaat. Een bag holder zou je kunnen vertalen naar “zak-houder”. Het verwijst naar een belegger die symbolisch een zak met aandelen vasthoudt die na verloop van tijd waardeloos is geworden.

Voorbeeld van een bag holder en crypto

Een belegger, we noemen haar Jet, koopt voor 100 euro aan één cryptocurrency.. Hoewel de koers van het aandeel kort stijgt tijdens de ICO-fase, daalt het snel als analisten beginnen te twijfelen aan het bedrijfsmodel. De daaropvolgende winstresultaten tonen aan dat het bedrijfsmodel aan het worstelen is, en de aandelenkoers blijft dalen. Jet kiest ervoor om de verslechterende indicatoren te negeren en de cryptocurrency vast te houden. Zij wordt nu een bag-holder, een houder van een waardeloos activa.