AML - Witwaswetgeving - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

AML – Witwaswetgeving

Wat is AML?

AML is de afkorting van Anti-Money Laundering Techniques. In het Nederlands: Anti-witwassen techniek. Deze worden vaak toegepast om tegen te gaan dat mensen illegaal verkregen valuta omzetten naar ander valuta. Dit soort mechanismes worden veelvuldig gebuikt bij Bitcoin exchanges en ICO’s. Dit door middel van het KYC-principe. De gebruiker moet zich verifiëren om mee te doen aan een exchange of ICO.

In Nederland heet het Wwft

In Nederland is er een wet die heet Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme. De afkorting is Wwft. Deze wet werd geïntroduceerd op 1 augustus 2008 en is een samenvoeging van Wet identificatie bij dienstverlening (WID) en de Wet melding ongebruikelijke transacties (Wet MOT).  In het nieuws heet het vaak kortweg de witwaswetgeving.

AML en cryptocurrency

Bedrijven uit de meeste landen moeten hun klant kennen. Dit volgens het Engelse begrip KYC, wat Know Your Customer betekent. In het Nederlands: Ken jouw klant. Je moet bijvoorbeeld bij bedrijven zoals Litebit en BTC Direct een aantal verificatiestappen doorlopen. Dit is om te voorkomen dat je volledig anoniem grote partijen geld kan witwassen. Het wordt door de meeste bedrijven erg serieus genomen. Sommige mensen vinden dit een tegenvaller, omdat cryptocurrency juist staat voor decentraal en anoniem.