Wat zijn buy en sell walls op crypto exchanges? (+video) - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Wat zijn buy en sell walls op crypto exchanges? (+video)

Wie zich gaat verdiepen in exchanges, komt snel nieuwe termen tegen die je vaak specifiek op een exchange tegenkomt. Buy walls en Sell walls zijn typische begrippen die je tijdens het handelen (in crypto) ziet. Om deze begrippen te begrijpen is het verstandig om eerst het artikel in de kennisbank over het orderbook/orderboek door te nemen. Op deze pagina lees je een zeer uitgebreide uitleg over de begrippen buy walls en sell walls. Daarnaast zie je de uitleg ook in een duidelijke video. Ook leer je hoe je zelf kan profiteren van Buy en sell walls. We beginnen eerst met een uitleg van de twee exchange termen.


Wat is een buy wall?

Een buy wall vindt plaats wanneer het bedrag / de grootte van kooporders voor een bepaalde munt veel hoger is dan het aantal verkooporders. Hoe breder / groter een koopmuur is, des te beter. Het is een goed teken wanneer handelaren een muur kopen, omdat deze een redelijk gelooft toont over de huidige staat van een munt. Met andere woorden: Traders willen meer kopen dan ze willen verkopen. In dat geval kopen handelaren meer dan ze verkopen en is het een race om alle goedkope bestellingen te kopen. Wanneer de goedkope bestellingen worden gekocht, vullen de kooporders snel achter de stijgende prijs.

In de onderstaande afbeelding zie je een goed voorbeeld van een buy wall. Je ziet goed dat de kooporders de verkooporders aanzienlijk overtreffen.

Voorbeeld 1 buy wallHieronder zie je nog een afbeelding van een buy wall. Deze is minder prettig, omdat je niet weet of de grote piek aan de linkerkant wel echt is.

Voorbeeld 2 buy wallWat is een sell wall?

Een sell wall is het tegenovergestelde van een buy wall. Het is een teken dat het sentiment de tegenovergestelde richting opgaat. Een verkoopmuur of sell wall toont een aantal moeilijke tijden voor de bewuste cryptovaluta. Er is een grote uitverkoop aan de gang en handelaren vullen meestal de hoogste kooporder die op de markt beschikbaar is. Nadat de hoogste inkooporder is opgevuld, wordt de eerstvolgende laagste order in het boek gevuld. Dit proces gaat door totdat de markt uitdooft. Als je een grote verkoopmuur ziet, is er een goede kans dat het een slecht moment is om de munt te kopen. In de onderstaande afbeelding zie je een voorbeeld van een sell wall.

Voorbeeld 3 sell wall

Videouitleg met tips over buy en sell walls