Volatiliteit (volatility) en cryptocurrency - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

 Volatiliteit (volatility) en cryptocurrency

Je leest vaak dat cryptocurrency volatiel is of dat de volatiliteit van crypto hoog is. Hier is niets over gelogen. Deze term wordt terecht gebruikt om het ecosysteem van cryptovaluta te beschrijven. Op deze pagina lees je een uitleg over dit begrip en geven we de definitie. Ook kun je een video bekijken met daarin een uitleg van dit begrip.

Wat is volatiliteit?

Volatilteit is een statische meetstaf voor de spreiding van rendementen voor een gegeven effect. Het geeft de mate van beweeglijkheid van de koers aan. Stabiele beursfondsen, zoals Unilever en Shell, hebben een vrij lage volatiliteit. Aandelen van kleine en meer speculatieve bedrijven hebben een hogere volatiliteit. Cryptocurrencies vallen onder aandelen met een zeer hoge volatiliteit. In het Engels wordt dit begrip volatility  genoemd.

VolatiliteitVolatiliteit in de cryptocurrency wereld

Op de effectenmartken wordt de volatiliteit vaak geassocieerd met grote schommelingen in beide richtingen. Wanneer de aandelenmarkt bijvoorbeeld gedurende een langere periode meer dan één procent stijgt en daalt, wordt dit een volatiele markt genoemd. Je kan dus begrijpen dat cryptovaluta hier zeker onder valt. Dalingen van soms 90% zijn geen uitzondering. Dips komen veel voor.

Uitleg in een video

In de onderstaande video kun je een uitleg bekijken over dit begrip en ook over de toekomst van cryptovaluta. Een interessante video en een must voor iedereen die meer over dit begrip wilt weten.