Trade volume / handelsvolume: Uitleg en informatie - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Trade volume / handelsvolume: Uitleg en informatie

Op een gemiddelde cryptocurrency exchange kom je de term trade volume tegen. In het Nederlands spreek je van handelsvolume. Een term die eenvoudig uit te leggen is, maar lastig om zelf te gebruiken. Het trade volume of handelsvolume van een bepaalde cryptovaluta kan je veel informatie vertellen. Lees op deze pagina een uitgebreide uitleg over dit begrip. Ook kun je een uitleg in videoformaat bekijken. We beginnen met een korte definitie van het begrip.


Wat is trade volume / handelsvolume?

Handelsvolume is de totale hoeveelheid aandelen of contracten die worden verhandeld voor een bepaalde cryptovaluta. Het kan worden gemeten op elk type effect dat tijdens een handelsdag wordt verhandeld. Trade volume of handelsvolume wordt gemeten op aandelen, obligaties, optiecontracten, grondstoffen en futurescontracten.

Analyse maken op basis van trade volume

In de onderstaande video kun je een uitgebreide uitleg bekijken over handelsvolume. Je krijgt onder andere te zien wat voor analyses je kan maken en wat voor informatie het kan bieden. Tip: Als je liever kijkt met ondertiteling, kun je op het YouTube logo klikken en daarna op ondertiteling klikken.

Een verdere uitleg van handelsvolume

Handelsvolume meet het totale aantal aandelen of contracten dat gedurende een bepaalde periode voor een bepaald effect is verhandeld. Het omvat het totale aantal aandelen dat tussen koper en verkoper is verhandeld tijdens een transactie. Wanneer effecten actiever worden verhandeld, is hun handelsvolume hoog. Als effecten minder actief worden verhandeld is het handelsvolume laag.

Trade volume
Volume en candle stick chart

Tick volume van een cryptocurrency

Elke crypto exchange volgt het handelsvolume en biedt gegevens met betrekking tot het volume. Het handelsvolume wordt vaak eenmaal per uur gedurende de huidige handelsdag gerapporteerd. Deze gegevens van het trade volume per uur, is ook een schatting. Investeerders kunnen ook het tick-volume volgen, of het aantal wijzigingen in prijs van een crypto.