Price chart: Uitleg en voorbeelden - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Price chart: Uitleg en voorbeelden

Price charts kom je tegen op vrijwel alle exchanges. Hierin wordt de prijs weergeven van een bepaalde cryptocurrency. Op deze pagina leggen we deze term uit aan de hand van voorbeelden. Ook kun je een video-uitleg bekijken over pricecharts. Als voorbeeld hebben wij de cryptovaluta Bitcoin genomen, omdat dit nu eenmaal de koning van de crypto is. We beginnen met een korte uitleg over het begrip zelf.


Wat is een price chart?

Price chartEen price chart is een grafische weergave van de prijsactie van een crypto voor analyse en ondersteunen bij het nemen van beslissingen. Het meest gebruikte type diagram bij het handelen is de Japanese candlestick (Japanse kandelaardiagram). Andere soorten grafieken zijn:

  • Bar chart (staafdiagram)
  • Line chart (lijngrafiek)
  • Heikin-Ashi candlestick chart
  • Tick chart
  • Point and figure chart (punt- en figuurgrafiek)

Hoewel ze allemaal gebaseerd zijn op dezelfde informatie die de markt biedt, is de manier waarop informatie wordt gepresenteerd aan de handelaar anders. Een diagram met kandelaars geeft je bijvoorbeeld meer informatie dan een eenvoudig lijndiagram. Welke grafiek u gebruikt, hangt af van je voorkeuren en strategieën die je hebt gebruikt.

Een normale price chart

De meest basis price chart wordt weergeven met een lijn. Basis price chart

Sluitingsprijzen van een bepaalde periode, maand, dag, uur, minuut etc., worden gebruikt om de prijslijn te trekken. Dit soort diagram kan worden gebruikt om een snel overzicht te krijgen van wat de prijzen de laatste tijd hebben gedaan. Wil je echt gaan handelen in een bepaalde crypto, dan heb je meer gegevens nodig.

Candlestick charts: De keuze van de meeste traders voor

De meeste traders gebruiken candlestick charts om te bepalen hoe ze moeten handelen. In de onderstaande afbeelding zie je zo’n price chart. Voor meer informatie over dit soort grafieken, kun je het kennisbankartikel over candlestick charts raadplegen.

Candlestick charts

Uitleg in een video

In de onderstaande video kun je een algemene uitleg over een price chart bekijken. Let op: Dit is niet gericht op crypto, maar op algemeen handelen met behulp van een price chart.