Orderbook in crypto: Uitleg in tekst en video - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Orderbook in crypto: Uitleg in tekst en video

Wie gaan handelen met cryptovaluta komt de term orderbook tegen. In het Nederlands is dit een orderboek. Op deze pagina van de kennisbank leggen we in het kort uit wat een orderbook is en hoe jij het kan gebruiken. Je leest de uitleg in tekst en kunt ook een video bekijken met daarin een uitleg. Voor deze pagina houden wij zoveel mogelijk het Engelse woord orderbook aan, in plaats van het Nederlandse orderboek. De termen staan op vrijwel alle exchanges namelijk in het Engels weergeven.

Wat is een orderbook?

Een orderbook is een lijst van alle actieve koop- en verkooporders, die voor een bepaalde munt zijn geplaatst op een exchange. Orderbooks, in het Nederlands orderboeken, zijn een uitstekende bron om het beleggerssentiment voor een bepaalde munt te bepalen. Hiermee kunnen traders een lijst met koop- en verkooporders bekijken en krijgen ze ook een gevoel van marktdiepte. In een orderbook staan de termen BIDS en ASKS.

Bids is de Engelse term voor biedingen. Dit zijn biedingen om je munt te verkopen voor een bepaalde prijs.

Asks zijn verzoeken om een munt te kopen voor een bepaalde prijs.

Dit is een manier om enkele van de hoogste / laagste biedingen voor koop- en verkooporders te bekijken. Op e meeste exchanges kun je ook rechtstreeks aankopen doen in een orderbook.

Een videouitleg van een orderbook en hoe je deze gebruikt