Market order: Uitleg in tekst en video – cryptocurrency - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Market order: Uitleg in tekst en video – cryptocurrency

Een market order of marktorder plaats je op een exchange. Het is geen ingewikkelde term en wordt al jaren gebruikt op traditionele beurzen. Wie cryptocurrency koopt op een exchange, komt deze term tegen. Je leest op deze pagina een uitleg van een market order in tekst en met een video. Je leert ook hoe je zelf zo’n order kan plaatsen op een gemiddelde cryptocurrency exchange. We beginnen met een uitleg van het begrip zelf.

Wat is een market order in de wereld van crypto?

Een market order of marktorder is het kopen of verkopen van een cryptocurrency tegen de huidige marktprijs. Je koopt of verkoopt nu. Wat het doet is dat het op dit moment beschikbare limietorders koopt of verkoopt. Er kan dus sprake van zijn van slippage, waarbij je een iets hogere prijs krijgt met een inkooporder of een iets lagere prijs met een verkooporder. In zeer vluchtige tijden kan dit aanzienlijk zijn. Je betaalt een vergoeding voor een marktorder. Je kan een market buy en een market sell plaatsen.

Uitleg in een video

In de onderstaande video wordt het begrip nogmaals eenvoudig uitgelegd.

Een verdere uitleg over market orders

Een marktorder wordt als de meest basis van alle bestellingen beschouwd. De meeste handelswebsites (exchanges) hebben dit gewoon als “Koop” of “Verkoop” weergegeven. Door op deze knop te drukken wordt – over het algemeen – een marktorder direct uitgevoerd.

In de meeste gevallen kosten dit soort orders het minste transactiekosten, omdat ze weinig werk vereisen van de makelaar. Market orders werken over het algemeen het beste met cryptovaluta met een hoge marktkapitalisatie en hoog volume.

Bij cryptovaluta met een laag volume en lage marktkapitalisatie worden orders traag gevuld, omdat er weinig in gehandeld wordt. Ook schommelen de prijzen soms te snel, wat kan leiden tot meer handelskosten of transactiekosten.