Long trades en short trades: Uitleg + video - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Long trades en short trades: Uitleg + video

Short gaan en long gaan zijn twee uitspraken die je vaak tegenkomt. Mensen doen dit vaak in de wereld van cryptocurrencies en exchanges. Veel mensen weten echter niet wat deze termen betekenen. Op deze pagina van onze kennisbank lees je een duidelijke uitleg over deze twee begrippen. Ook geven wij voorbeelden en kun je een Engelse uitleg bekijken in een video. We beginnen met een uitleg van de twee termen Long en Short in de wereld van crypto.


Wat zijn long trades of long positions?

Wanneer een daytrader in een long trade zit, kochten ze een crypto en hopen ze dat de prijs omhoog gaat. Daghandelaren zullen de termen kopen en long vaak onderling uitwisselbaar gebruiken. Op sommige exchanges en in handelssoftware wordt de koop-knop soms vervangen door de term “long”. De term wordt vaak gebruikt om een open positie te beschrijven. Een handelaar kan bijvoorbeeld zeggen: “Ik zit long in Ethereum”, wat aangeeft dat de persoon momenteel Ethereum bezit.

Wie een long position heeft op een bepaald activa, kan potentieel onbeperkt winst maken. Zo kan een cryptovaluta van 1 euro stijgen naar 100 euro. Daghandelaren nemen doorgaans niet zo’n groot risico. Zij houden risico’s en winsten goed onder controle en halen doorgaans hoge winsten uit meerdere kleine trades.

Wat zijn short trades of short positions?

Daghandelaren die short trades doen, verkopen activa voordat ze deze kopen en hopen dat de prijs zal dalen. Ze realiseren een winst als de prijs waarvoor ze kopen lager is dan de prijs waar ze het voor hebben gekocht. “Shorting” is verwarrend voor de meeste mensen, omdat we in de echte wereld meestal iets moeten kopen om het te verkopen. Op financiële markten kun je kopen vervolgens verkopen en daarna kopen.

Handelaren gebruiken de termen sell en short vaak door elkaar. Sommige handelssoftware doen dit ook. Zij gebruiken het woord short soms op de sell knop.

Een voorbeeld:

Je koopt 100 aandelen van 5 euro. De maximale winst is dan 500 euro, als de koers naar precies 0 gaat. Als de prijs oploopt naar bijvoorbeeld 50 euro, moet je 5000 euro betalen om de aandelen terug te kopen.

Videouitleg over short en long gaan