Limit order: Uitleg in tekst en met video - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Limit order: Uitleg in tekst en met video

Op een exchange kun je in het orderboek een limit order plaatsen. Dit kan zowel een buy limit order of een sell limit order zijn. Voor mensen die niet heel bekend zijn met handelen op een crypto exchange, kunnen deze termen wellicht verwarrend zijn. Op deze pagina lees je een duidelijke uitleg in tekst en met een video. Na het lezen weet je alles omtrent de limietorders. We beginnen met een korte uitleg over het begrip zelf.


Wat is een limit order?

Een limit order is een bestelling om te kopen of verkopen tegen een opgegeven prijs of beter. Een buy limit order (kooplimietorder) wordt uitgevoerd tegen de gespecificeerde limietprijs of lager (dat wil zeggen: beter). Omgekeerd is een sell limit order (verkooplimietorder) hoger bij de opgegeven limietprijs of hoger (beter). Een uitvoering van een limit order is niet gegarandeerd.

Uitleg in video

Verdere uitleg over limietorders

Met limietorders kun je nauwkeurig transacties invoeren en afsluiten. Je moet er wel voor zorgen dat deze correct worden ingevoerd om het doel van verbeteren van de prijs te bereiken. Dat wil zeggen: om een opgegeven prijs of beter te krijgen. Het is belangrijk om aan de goede kant van de markt te staan, anders word de order gevuld tegen de marktprijs. Geef bij het plaatsen van een inkooplimiet een prijs op die lager of gelijk is aan het huidige bod. Geef voor verkooplimietorders een prijs op die hoger of lager is dan de huidige vraag.