Fake walls op een crypto exchange? (met illustratie) - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Fake walls op een crypto exchange? (met illustratie)

Op een exchange kom je in een orderbook buy walls en sell walls tegen. Ook krijg je te maken met fake walls. In het Nederlands heet dit “nepmuren”. Op deze pagina lees je een uitleg over dit begrip en leer je hoe je zelf kan inzien of het een nep of fake wall is. We beginnen met een uitleg over dit begrip. Het is aan te raden om eerst de artikelen Buy & Sell wall en orderboeken door te nemen, als je hier nog niet bekend mee bent.


Wat is een fake wall?

Op een exchange zijn bepaalde mensen actief die de markten kunnen manipuleren. Dit zijn handelaren met een grote hoeveelheid kapitaal die een koop of verkooporder kunnen plaatsen op een bepaalde positie die groot genoeg is. Deze wordt waarschijnlijk niet gevuld. Deze personen kunnen op deze manier de ondergrens en bovengrens bepalen voor toekomstige prijsbewegingen

Nepmuren zien er hoog/verticaal en worden meestal geplaatst als de laagste verkooporder / hoogste kooporder op een crypto-exchange. Dit zijn fake walls, omdat de handelaar die de bestelling heeft geplaatst, deze op elk gewenst moment weer kan verwijderen. Hij probeert op deze manier om andere handelaren te overtuigen, om zo een bepaalde prijsbeweging te stimuleren. Om het anders te zeggen: Het sentiment zelf is nep en er is geen grote ondersteuning in de markt.

Fake buy walls

In het geval van fake-buy-walls plaatsen handelaren met een groot kapitaal, grote en niet invulbare orders die in het hoge segment passen voor een cryptocurrency. Deze wall geven nieuwe handelaren enig vertrouwen en zullen hen ook doen denken dat de huidige prijspunten nu de nieuwe vloer vormen. Het resultaat is dat de kooporders op de muur verschijnen.

Het lijkt misschien alleen maar omhoog te kunnen gaan. Handelaren die de orders plaatsen, kunnen deze op elk moment weer verwijderen. In dat geval is de order van de handelaar het grootste deel van de orders. De prijs kan zo ver in de andere richting verschuiven. Handelaren die ook proberen in de pump te komen, kunnen zo kapitaal verliezen. De slimme handelaren stappen er uit als jij er instapt. Als je handelt moet je blijven onthouden dat jouw winst betaalt wordt door een order van een ander.

Fake sell walls

Dit geldt ook in het geval van valse verkoopmuren. Dit is waarom kapitaalkrachtige handelaren niet-invulbare verkooporders kunnen plaatsen om zo de prijs laag te houden en munt goedkoop te kopen. Nadat ze voldoende van een cryptovaluta hebben verzamelt, kunnen ze snel hun bestelling verwijderen. Dit resulteert dan in een prijsstijging. Dit is hoe de handelaar winst kan maken door anderen er van te overtuigen hun cryptovaluta laag te verkopen.

Hoe ziet een fake wall er uit.

In de onderstaande afbeelding zie je een voorbeeld van een fake wall.

Fake sell wall