De kleuren groen en rood - cryptocurrency - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

De kleuren groen en rood – cryptocurrency

“Vandaag was een rode dag” en “We zien gelukkig weer veel groen!” zijn enkele zinnen die je tegenkomt op sociale media en op crypto-communities. In de wereld van cryptocurrency zijn de kleuren rood en groen belangrijk geworden. Waar deze kleuren voor staan lees je op deze pagina van de Bitcoinsaltcoins.nl kennisbank.


Groen en crypto

Groen cryptoGroen wordt gezien als een positieve kleur in de cryptocurrency-wereld. Als een koerst stijgt, dan zie je het percentage vaak in het groen staan. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij onze lijst alle cryptovaluta met koersen. Daar zie je bijvoorbeeld +2,45% staan in het groen. Dat betekent dat de koers de afgelopen 24 uur met dat percentage is gestegen. Groen is over het algemeen een kleur waarbij men denkt aan positieve dingen. Ook als je aan het fietsen bent, is een groen stoplicht fijn. Groen gras is mooi en groen is de kleur van de natuur.

Rood en crypto

Crypto roodEen rode dag of zelfs een rood jaar wordt vaak als negatief gezien in de cryptowereld. Toen in 2011 Bitcoin een dip kende, stonden de koersen rood. Op exchanges en op websites die de marktkapitalisatie bijhouden stond er bijvoorbeeld: Bitcoin -90,1% in het rood. De koers was dus in een bepaalde periode met 90,1% gedaald. De kleur rood wordt ook in het dagelijks leven geassocieerd met veel negatieve dingen. Een rood stoplicht is bijvoorbeeld nooit fijn. Het is ook de kleur van vuur, bloed, gevaar en oorlog. Daarnaast zijn er ook een aantal positieve associaties met deze kleur. Zo staat het voor liefde en passie. Sommige traders vinden rode crypto dagen wel fijn, dan kunnen ze voor een mooie prijs instappen. Om dan weer op een groene dag te verkopen.

Op een exchange

Ook op een exchange komen de kleuren groen en rood veel terug. Zo worden kooporders (BUY of ASK) in het groen weergeven en verkooporders (SELL or BID) in het rood weergeven. Dit kun je goed zien op de onderstaande afbeelding.

Voorbeeld 3 sell wall