Correctie en cryptocurrency (Tekst + video) - Wat is het precies?
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Correctie en cryptocurrency (Tekst + video)

Je leest vaak in crypto artikelen, zowel in het Engels als Nederlands, het woord “correctie” of “correction”. In de volatiele wereld van cryptocurrencies komt dit begrijp redelijk vaak voor. Op deze pagina van onze kennisbank leer je er meer over. Je kan een uitleg over crypto correcties bekijken in tekst en video. We beginnen met de definitie van het begrip.


Wat is een correctie in crypto?

Een correctie in crypto wordt over het algemeen gedefinieerd als een tien procent of hogere daling van de prijs van een activa ten opzichte van de meest recente piek. Correcties kunnen voorkomen in individuele crypto’s, aandelen, indices, grondstoffen, valuta’s of andere activa die op een beurs worden verhandeld. Een activum, index of markt kan kort of langdurig worden gecorrigeerd, inclusief dagen, weken, maanden of zelfs veel langer.

Verdere uitleg correctie in cryptocurrency

Crypto correcties kunnen soms worden geprojecteerd met behulp van marktanalyses en door een marktindex te vergelijken met een vergelijkbare marktindex. Met behulp van deze methode kan een analist ontdekken dat een slecht presterende index kan worden gevolgd door een vergelijkbare index die ook onder de maat presteert. Een gestage trend van deze vergelijkbare vertragende indexen kan een teken zijn dat er mogelijk een marktcorrectie zal komen.

Voorafgaand aan een marktcorrectie kunnen individuele aandelen nog steeds sterk zijn, of zelf overmatig presteren. Omgekeerd presteren individuele activa tijdens een correctieperiode vaak slecht vanwege ongunstige marktomstandigheden. Correcties worden vaak gezien als ideale tijden om hoogwaardige activa als bijvoorbeeld crypto tegen gereduceerde prijzen te kopen voor beleggers.  Dit doen ze middels beschikbaar kapitaal en ze zijn bereid de risico’s te nemen.

Correctie
Sreenshot: http://tradingninvestment.com/

Correcties zijn vaak gezond

Hoewel marktcorrecties uitdagend kunnen zijn en een daling van 10% voor veel  crypto portefeuilles belangrijk kan zijn, worden correcties soms als gezond beschouwd, zowel voor de markt als voor beleggers. Voor de markt kunnen correcties bijdragen aan het bijstellen en herwaarderen van activawaarderingen, die onhoudbaar hoog zijn geworden. Voor crypto beleggers kunnen correcties zowel de mogelijkheid bieden om te profiteren van lagere prijzen van geactualiseerde activa als om waardevolle lessen te leren over hoe snel marktomgevingen kunnen veranderen. Lees ook: Waarom een correctie helemaal geen probleem is.

Cryptocurrency en correcties

In de wereld van crypto komen correcties vaak voor. Zo was er in januari 2018 sprake van een grote correctie, toen de cryptocurrency koersen binnen 24 uur meer dan 29% daalden. Ook in november 2018 was er weer sprake van een grote crypto correctie. De koersen daalden, tijdens de Bitcoin Cash hard fork (ABC en SV), met meer dan 20%