Raiden Network: Uitleg en video - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Raiden Network: Uitleg en video

Het Raiden Network en Ethereum worden vaak in één zin genoemd. Je zou het kunnen zien als verschillende projecten, maar het een kan niet echt meer zonder het ander. Het Raiden Network is dan ook een oplossing voor het schaalbaarheidsprobleem dat in cryptocurrency aanwezig is. Op deze pagina van de kennisbank leer je over deze term. Ook kun je een uitleg bekijken van het Raiden Network in een duidelijke video. We beginnen eerst met een uitleg van het begrip zelf.
Wat is het Raiden Network voor Ethereum?

Het Raiden Network is een off-chain schaaloplossing voor het uivoeren van tokenoverdrachten, die ERC20 conform zijn, op de Ethereum blockchain. Het is de versie van Ethereum van het Lightning Network van Bitcoin, waarmee betalingen pijlsnel en tegen een laag tarief worden uitgevoerd. Het Raiden Network maakt veilige overdrachten van tokens tussen deelnemers mogelijk, zonder de noodzaak van een wereldwijde consensus. Dit wordt bereikt met behulp van digitaal ondertekende hash-vergrendelde overboekingen. Dit concept staat bekend als betaalkanaaltechnologie. Een volledige uitleg kun je goed op de officiële website lezen.

Uitleg in een video

In deze Engelstalige overzichtelijke video wordt een uitgebreide uitleg gegeven over het Raiden Network. Deze is afkomstig van de officiële makers van het netwerk.

Welk problem lost het Raiden Network op?

Blockchains zijn niet goed schaalbaar, omdat er een wereldwijde consensus moet zijn over de volgorde en uitkomst van alle transacties. Elke deelnemer moet meer te weten komen over alle updates van de ledger. Beperkingen voor hardware en brandbreedte stellen een limiet in voor het aantal updates per seconde, dat in een gedecentraliseerd netwerk kan worden gedeeld.

De oplossing, simpel uitgelegd

Het basisidee van het Raiden Network is het vermijden van de bottleneck in de blockchain-consensus. Dit wordt gedaan door gebruik te maken van een netwerk van betaalkanalen, die het mogelijk maken om waarde buiten de chain veilig over te dragen. Dat wil zeggen zonder de blockchain te betrekken bij elke overdracht.