MyEtherWallet, hoe werkt dat? - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

MyEtherWallet, hoe werkt dat?

Veel mensen gebruiker MyEtherWallet voor het opslaan van ERC-20 tokens. Het is de meest populaire dienst op dit gebied. Let altijd goed op dat je op de officiële website inlogt en niet op een van de velen nep-websites die in omloop zijn. Op deze pagina van de kennisbank bekijken we MEW en leggen we in het kort uit hoe het werkt. Ook geven we links naar handige informatie en tutorials. We beginnen met een korte uitleg van het begrip zelf.

Wat is MyEtherWallet?

MyEtherWallet is een interface aan de clientzijde die werkt met de Ethereum-blockchain. Hoewel je gemakkelijk nieuwe wallets aan kan maken in de browser van MEW, is het niet echt een online portemonnee. Een nieuwe wallet maak je wel aan via internet, maar al de gegevens en tegoeden worden niet opgeslagen op de MEW-servers. Het is een gratis open-source tool voor het maken van wallets die werken met het Ethereum-platform. Sinds de eerste release in juli 2015 is het snel gegroeid. Het is eenvoudig in gebruik en biedt enorm veel flexibiliteit. Je kan de volgende crypto opslaan in deze wallet:

MyEtherWallet
Interface MyEtherWallet

Hoe voeg je een nieuwe valuta toe?

Hieronder lees je een stappenplan om een nieuwe valuta toe te voegen

  1. Controleer de website goed, zodat je er zeker van bent dat je de juiste MEW-website hebt. Je kan deze link gebruiken. Controleer dan nog goed of in de URL-balk het certificaat met naam “”MYETHERWALLET INC [US]” staat.
  2. Maak een wallet aan door op “create new wallet” te klikken. Je kan ook inloggen op een bestaande wallet
  3. Kies een wachtwoord en bewaar deze offline
  4. Download de keystore
  5. Je krijgt nu een private key. Bewaar deze ook offline en deel deze met niemand.
  6. Kies een wallet, zoals Trezor, Ledger of een browser wallet. Je kan ook een wallet aanmaken van MEW zelf
  7. Log in
  8. Stuur Ether naar het publieke adres. Ethereum kopen kan bij bijvoorbeeld Bitvavo via deze link
  9. Je hebt nu Ether staan in jouw MEW-wallet

Help! Ik krijg valuta binnen die ik helemaal niet hoor te hebben!

Het komt regelmatig voor dat bedrijven gratis cryptocurrencies storten op jouw MEW rekening. Dit doen zij naar bekende adressen of adressen die in MEW geregistreerd zijn. Dit zijn vaak gratis airdrops en niets om je zorgen om te maken. Je kan deze valuta, als de token is vrijgegeven, gewoon verkopen via een exchange of op EtherDelta.