Homestead Ethereum: Uitleg + video - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Homestead Ethereum: Uitleg + video

Na de release van het niet zo gebruiksvriendelijke Ethereum Frontier, werd The Homestead gemaakt. Op deze pagina lees je een uitleg over deze versie van Ethereum. Ook kun je een video bekijken over hoe je het kan installeren en gebruiken. Daarnaast geven we handige link naar de beste informatiebronnen wat betreft de Homestead versie van Ethereum.

Wat is Homestead?

Homestead is de tweede hoofdversie van het Ethereum-platform en is de eerste productversie van het netwerk. Het bevat meerdere protocolwijzigingen en een netwerkverandering, die de mogelijkheid biedt om verdere netwerkupgrades uit te voeren. De eerste versie van Ethereum, de Frontier-release, was in wezen een bèta versie, waarmee ontwikkelaars konden leren, experimenten en beginnen met bouwen van gedecentraliseerde applicaties (dapps) en hulpmiddelen.

Een video uitleg

Hieronder kun je een video uitleg bekijken van deze release op het Ethereum netwerk:

Een aantal veranderingen

Deze release bracht een aantal belangrijke veranderingen met zich mee:

EIP 2

 • De kosten voor het maken van contracten via een transactie worden verhoogd van 21000 naar 53000. Het maken van contracten met de CREATE-code wordt niet beïnvloed.
 • Transactiesignaturen, waarvan de s-waarde groter is dan SEC2561n/2 worden nu als ongeldig beschouwd
 • Als contractgeneratie niet genoeg GAS heeft om de uiteindelijke vergoeding te betalen, mislukt het maken van het contract.
 • Wijziging in het algoritme voor moeilijkheidsaanpassingen.

EIP7: DELEGATECALL

 • Het gebruik van een nieuwe code DELEGATECALL op 0XF4 is mogelijk. Het is vergelijkbaar met de CALLCODE, behalve dat het de afzender en waarde van de bovenliggende scope naar de onderliggende scope propageert. De aangemaakte oproep heeft dezelfde afzender en dezelfde waarde als de oorspronkelijke oproep.

EIP8

 • Wijzigingen in het RLPx Discovery Protocol en het RLPx TCP-overdrachtsprotocol om ervoor te zorgen dat alle clientsoftware die op het Ethereum-netwerk wordt gebruikt toekomstige updates aankunnen. Oudere versies van de Ethereum cliënt worden niet meer geaccepteerd. Deze update betekent dat alle toekomstige versies van de client binnenkomende netwerkupgrades zullen accepteren.
Vitalik Buterin Homestead
Vitalik Buterin, de bedenker van Ethereum

Voordelen van Ethereum Homestead

Een opsomming van een aantal belangrijke voordelen die deze release met zich mee bracht:

 • Het moedigt het maken van contracten aan via transacties
 • Reparatie van een bug waarbij momenteel eenvoudige Ethereum transacties met alleen 11664-GAS mogelijk was.
 • creëert een meer intuïtief “succes of falen” -onderscheid in het resultaat van een contractcreatieproces, in plaats van de huidige “succes, mislukking of leeg contract”
 • elimineert de overtollige incentive om het tijdstempelverschil in te stellen op exact 1 om een ​​blok te creëren dat iets hogere moeilijkheidsgraden heeft en die zodoende gegarandeerd alle mogelijke vorken zal verslaan.
 • Maakt het veel gemakkelijker voor een contract om een ​​ander adres op te slaan als een veranderlijke bron van code.
 • EIP-8 zorgt ervoor dat alle clientsoftware die op het Ethereum-netwerk wordt gebruikt, bestand is tegen toekomstige netwerkprotocol-upgrades.

Meer informatie en links

Een overzicht van meer informatiebronnen. Vooral handig voor mensen die Ethereum willen kopen, meer informatie willen lezen over de munt zelf en dingen willen gaan ontwikkelen op het Ethereum netwerk.

Direct ETH kopen

Je kan via de onderstaande aanbieders direct ETH kopen met iDEAL:

Bitcoin en honderden altcoins kopen, verkopen, bewaren en traden kan veilig en snel bij Binance. Met aantrekkelijke bonussen en acties. Stort eenvoudig met iDEAL, bankrekening (SEPA) of creditcard.