Gwei Ethereum: Uitleg en video - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Gwei Ethereum: Uitleg en video

Gwei is een term die in de wereld van Ethereum veel wordt gebruikt. Op deze pagina van de Bitcoinsaltcoins.nl kennisbank lees je er meer informatie over. Ook zie je hoeveel Gwei 1 Ether is en wat de term precies inhoudt. We beginnen met een korte uitleg van het begrip zelf.

Dit artikel is onderdeel van de Ethereum kennisbank.

Wat is gwei?

Gwei is een denominatie van Ether (ETH), de cryptocurrency die wordt gebruikt op het Ethereum-netwerk. 1 Ether staat gelijk aan 1.000.000.000 Gwei.

Gwei calculator

Het omrekenen van verschillende eenheden van ETH is wellicht lastig. Je kan via deze link een handige, snelle en eenvoudige Gwei calculator vinden. Hier kan je Wei, Gwei en Ether onderling omzetten en omrekenen.

Een verdere uitleg

Net als de verschillende kleine waarde munten die in omloop zijn voor fiat geld, zoals 10 cent, een dubbeltje en de Engelse penny, zijn verschillende denominaties populair geworden in de wereld van cryptocurrency. Deze denominaties verwijzen naar de verschillende fractionele waarden van een bepaalde token.

Opdelen in kleinere delen

Zodra de waarde van Ether stijgt, worden de transactiegroottes kleiner. Stel dat 1 ETH = 200 euro, dan moet je slechts een fractie uitgeven als je bijvoorbeeld 2 euro wilt uitgeven. Andere fractionele kosten, zoals kosten voor een transactie en de miners fee, kunnen nog kleiner zijn in waarde. Dit maakt het moeilijk om de lange fractionele waarde te vermelden, zoals 0,0000023276 ETH.

Andere namen voor gwei

Het wordt soms ook wel Shannon, Nanoether, Nano-Ether of Nano genoemd. Dit om de negende macht van het geheel aan te duiden.

Uitleg in een video

Gwei kopen

Je kan ETH kopen via de onderstaande aanbieders. Het kopen doe je dan gewoon onder de naam ETH en niet onder de denominatie.