Ethereum Serenity: Uitleg, video en informatie - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Ethereum Serenity: Uitleg, video en informatie

Op 31 oktober 2018 presenteerde Vitalik Buterin de roadmap voor Ethereum. In het kort besprak hij de geschiedenis van onder andere het Casper-protocol en de sharding-technologie. Hij kondigde aan dat de vierde fase van Ethereum binnenkort zal beginnen. De eerdere fases waren Frontier, Homestead en Metropolis. De laatste fase heet Serenity en wordt ook wel Ethereum 2.0 genoemd. Naar verwachting kan het netwerk straks 1000 keer zoveel transacties aan dan op het moment. Op deze pagina lees je een uitleg, bekijk je een video en lees je meer informatie. We beginnen met een uitleg van het begrip zelf.

Wat is Serenity?

EthereumEthereum Serenity is de vierde fase van Ethereum, zoals in 2015 is bepaald. Serenity implementeert een aantal belangrijke veranderingen die de afgelopen jaren zijn besproken en onderzocht. Deze veranderingen zijn pas onlangs gespecifieerd. Ethereum Serenity of Ethereum 2.0 kan grofweg in de volgende fases worden onderverdeeld:

  • Fase 0: Beacon Chain PoS
  • Fase 1: Sharding
  • Fase 2: State transition (EWASM)
  • Fase 3: Verdere ontwikkeling: Iteraties, ontwikkeling, toevoeging van nieuwe technologieën.

De aankodiging door Vitalik Buterin

Op Devcoin4 heeft Buterin een Keynote speech gehouden. Hierin geeft hij veel informatie over Ethereum Serenity en schetst hij een stuk geschiedenis van zijn Ethereum. Deze speech is het bekijken meer dan waard!

Verwachting van Serenity (Ethereum 2.0)

Vitalik en zijn team hebben onder andere de volgende verwachtingen uitgesproken:

  • Zuivere PoS-consensus
  • Vermindering van de synchrone bevestigingsperiode (8-16 seconden)
  • Economische finaliteit
  • Snelle werking van virtuele machines met EWASM
  • 1000 keer meer schaalbaarheid

Interview Vitalik en ETH team

Hieronder zie je een recent interview met de belangrijke adviseurs, ontwikkelaar en teamleden van Ethereum. Deze personen gaan ook werken aan Serenity.

Wat gaat het met de koers doen?

Serenity is een grote belofte. Het gaat 1000x omhoog in schaalbaarheid, waardoor Ethereum veiliger, sneller en energievriendelijker maakt. Het gaat volledig over naar het Proof-of-Stake protocol. De verwachting is dat dit positief is voor de koers als alle beloften waar gemaakt kunnen worden.