Ethereum Metropolis: Uitleg en handleiding - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Ethereum Metropolis: Uitleg en handleiding

Op maandag 16 oktober 2017 kwam de upgrade van Ethereum genaamd Metropolis uit. Dit is de derde upgrade van het netwerk. Eerdere releases waren Frontier en Homestead. De laatste upgrade heet Serenity. Hieronder lees je de verbeteringen die zijn doorgevoerd op het netwerk.

Wat is Ethereum Metropolis?

Metropolis is de derde fase van de vier stappen tellende upgrade-roadmap van Ethereum. Deze update vond plaats via twee afzonderlijke hard forks, namelijk Byzantium en Constantinopel. Eenvoudig gezegd vertegenwoordigt Metropolis de verandering van het onderliggende Ethereum-protocol en brengt het een nieuwe set regels met zich mee. Het netwerk is ook een stuk veiliger geworden. Coindesk meldde het volgende over Ethereum Metropolis:

De Constantiopel upgrade staat gepland in januari 2019 en is een van de drie Ethereum hard forks die maand.

“De Metropolis-upgrade kan het probleem van de moeilijkheidsaanpassingen, returndata-bewerkingen, static call-bewerkingen, nieuwe precomilaties, een moeilijkheidsvertragingsfunctie en het insluiten van transactie-retourgegevens in ontvangsten oplossen”.

Video-uitleg van de upgrade

Een uitleg in de vorm van een “vraag en antwoord” in een video:

De impact van de upgrade

Vitalik Buterin, de mede-oprichter van Ethereum en meest invloedrijke persoon in de blockchainwereld, zei dat deze hard fork een efficiëntere, veiligere en robuustere infrastructuur voor gedecentraliseerde applicaties zou kunnen bieden. Enkele functies op een rij

  • De goedkeuring van een nieuwe cryptografische tool (zk-SNARKs) verbetert de privacy en controleerbaarheid.
  • Slimme contracten zullen veiliger zijn.
  • Mining gaat sneller en is goedkoper

Handleidingen en handige links

Hieronder zie je een verzameling van handige links en handleidingen. Het is aan te raden deze goed door te nemen als je bijvoorbeeld decentrale applicaties wilt ontwikkelen met behulp van deze upgrade:

Ethereum kopen

ETH kopen kan op de volgende websites goed:

Bitcoin en honderden altcoins kopen, verkopen, bewaren en traden kan veilig en snel bij Binance. Met aantrekkelijke bonussen en acties. Stort eenvoudig met iDEAL, bankrekening (SEPA) of creditcard.