Handel de eerste 1000 euro aan crypto gratis via deze link!

Ethereum Frontier kennisbank

Wie zich gaat verdiepen in Ethereum komt dikwijls de term Frontier tegen. In het Nederlands zou je dit kunnen vertalen als “de grens”. Op deze pagina van de kennisbank lees je een korte uitleg over de Ethereum Frontier. Ook geven wij handige links als je op zoek bent naar meer informatie. We beginnen met een korte uitleg over het begrip zelf.

Wat is de Ethereum Frontier?

The Frontier is de eerste live-release van het Ethereum-netwerk. Ontwikkelaars en investeerders worden uitgenodigd om het terrein te testen en te verkennen. Het is niet het meest gebruiksvriendelijke gedeelte van het netwerk. Vandaar de naam “de grens”.

Ethereum FrontierOp de officiële website valt dan ook te lezen: “Er is veel gevaar, er kunnen nog onontdekte vallen zijn, er kunnen verwoestende groepen piraten op je wachten om je aan te vallen, maar er is ook veel ruimte voor kansen. Om de Frontier te kunnen navigeren, moet je een opdrachtregel gebruiken. Als je dit niet prettig vindt, raden wij aan om een stap terug te doen, een tijdje op afstand te kijken en te wachten tot er meer gebruikersvriendelijke hulpmiddelen beschikbaar zijn. Denk eraan, er zijn geen vangnetten en voor alles wat je hier doet, ben je meestal alleen”.

Invoering en vervolg

Frontier is de eerste in een reeks releases die de routekaart voor de ontwikkeling van Ethereum onderstrepen. Frontier wordt gevolgd door Homestead, Metropolis en Serenity. Elk met nieuwe functies en een verbetering van de gebruiksvriendelijkheid en veiligheid op het Ethereum platform.

Een aantal waarschuwing voordat je het gaat gebruiken

In de handige gids van Ethereum zelf, zijn er ook een aantal waarschuwingen te lezen:

  • Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen computerbeveiliging
  • Je bent verantwoordelijk voor je eigen acties
  • Wees geen eikel en respecteer andere mensen
  • Voordat je gaat beginnen met het Ethereum Frontier netwerk dien je je goed in te lezen

Frontier installeren

Bekijk een video-tutorial met informatie over het installeren en gebruiken.

Meer informatie en handige links

Een overzicht van links, mocht je meer informatie wensen of als je zelf wilt gaan ontwikkelen op het Frontier-netwerk van Ethereum

Ethereum kopen

Je kan ETH kopen bij de volgende aanbieders:

We hebben nu een hele leuke actie voor (nieuwe) gebruikers in samenwerking met onze favoriete exchange. Je handelt de eerste 1000 euro helemaal gratis! Bekijk de prijzen in de onderstaande widget of registreer direct via onze link om gebruik te maken van de aanbieding.

Handel eerste €1000 gratis