Wat is de Coinomi wallet? - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Wat is de Coinomi wallet?

Coinomi is een bedrijf dat producten uitbrengt in de crypto-wereld. De wallet (portemonnee voor digitale valuta) van het bedrijf wordt door enorm veel mensen gebruikt. Op deze pagina van de kennisbank lees je de uitleg van deze portemonnee en kun je een videouitleg bekijken over hoe je deze kan gebruiken. We beginnen met een korte uitleg van het begrip zelf.


Wat is Coinomi?

Coinomi is een wallet waarin meerdere digitale valuta tegelijk opgeslagen kunnen worden. Het heeft een focus op beveiliging, heeft SegWit ingevoerd en gebruikers kunnen er meer dan 380 tokens in opslaan. Coinomi is beschikbaar voor Android en iOS platformen. Gebruikers kunnen alle ondersteunde cryptovaluta direct vanuit de app wisselen via de ingebouwde exchanges ShapeShift en Changelly.

Coinomi is in 2014 opgericht en is daarmee de oudste multi-asset wallet. Het heeft miljoenen actieve gebruikers en tot op heden is er nooit sprake geweest van een hack of andere vervelende inbraken. De officiële website kun je hier vinden.

Verdere uitleg over deze crypto-wallet

Coinomi is een op mobiele telefoons gebaseerde cryptocurrency-portemonnee die zijn gebruikers een aantal van de meest geavanceerde en hoogste beveiligingsniveaus biedt, terwijl ze ook snel toegang hebben tot hun digitale assets.

Via zijn mobiele apps biedt Coinomi gebruikers de mogelijkheid om hun cryptocurrencies in een schone en esthetische gebruikersinterface te bewaren.

Bovendien is de interface gemakkelijk te bedienen door zelfs de meest onervaren gebruikers, gebruikers die niet veel ervaring hebben op het gebied van cryptocurrencies en net beginnen hun weg te vinden door cryptocurrency-gebaseerde apps kunnen zonder angst vooruitgang boeken.

Beveiliging van de app

Coinomi gebruikt enkele van de meest gewilde beveiligingstechnieken in de industrie om de digitale activa van zijn gebruikers te beschermen en blijft een van die portefeuilles die tot op heden nooit zijn gehackt.

Hoewel het afleggen van deze prestatie mogelijk is gemaakt door verschillende factoren, zou de grootste bijdrage hieraan misschien het besluit van het Coinomi-team zijn om de app en de bijbehorende functies te beveiligen via een “Hierarchical Deterministic” (HD) -algoritme.

Het HD-algoritme genereert meestal het “seed” – een beschermende zin voor elke gebruiker – na 100.000 ronden SHA256, waardoor de beschermende zin ondoordringbaar wordt om door te breken. De effectiviteit van dit algoritme kan worden beoordeeld aan de hand van de manier waarop het wordt gebruikt in TREZOR, een van de meest gerespecteerde hardware-portefeuilles ter wereld.

CoinomiBehalve dat het een HD-portemonnee is, gebruikt Coinomi ook IP-masking op een manier die geen andere portemonnee doet, waardoor het IP-adres van gebruikers nooit wordt gedeeld terwijl transacties via de blockchain worden gepusht. Dit voegt een extra laag privacy toe aan de toch al veilige benadering van de portemonnee, die het alleen maar aantrekkelijker maakt voor gebruikers die zweren bij privacy en het niet leuk vinden om compromissen te sluiten op welke manier dan ook, vooral als het gaat om hun cryptocurrency-transacties.

Transactiekosten

Bovendien, waar de meeste portefeuilles een strikt beleid voeren om de transactiekosten van het netwerk zelf in te stellen (die rechtstreeks naar het netwerk gaat), blijft Coinomi een van die portefeuilles die gebruikers de vrijheid geeft om een ​​transactiekosten van hun eigen keuze in te stellen.

Met deze functie is het aan de gebruiker om te beslissen of ze lage transactiekosten willen en hogere verwerkingstijden op de blockchain willen hebben. Het gevoel een eigen beslissing te nemen in plaats van het te laten dicteren door de dienstverlener, geeft hen een gevoel van autonomie en vrijheid.

All-round crypto wallet

Dat gezegd hebbende, Coinomi’s portemonnee en transactiediensten voor het verzenden en ontvangen van cryptocurrencies blijven volledig gratis.

Gebruikers kunnen deze services gebruiken zonder zich zorgen te hoeven maken over het betalen van een vergoeding om hun cryptocurrency veilig te houden in de goed toegankelijke maar enorm beveiligde mobiele apps van Coinomi. Nogmaals, dit is afgezien van de netwerkvergoeding die rechtstreeks naar elk blockchain-netwerk gaat, natuurlijk.