Hot Storage in cryptocurrency (Uitleg en Video) - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Hot Storage in cryptocurrency (Uitleg en Video)

Als je cryptocurrency wilt bewaren kan dat op verschillende manieren. Een van die manieren is via Hot Storage of een Hot Wallet. Dit is niet de meest veilige manier van bewaren. Op deze pagina van de kennisbank leggen we het begrip Hot Storage uit. Ook lees je waarom dit niet de meest veilige manier is om cryptocurrency te bewaren. We beginnen, zoals je van ons gewend bent, met een korte uitleg van het begrip zelf.

Wat is een hot wallet of hot storage?

Een hot wallet is een digitale portemonnee die online is en op de een of andere manier is verbonden met het internet. Het is een portemonnee waarin valuta is opgeslagen die niet in cold storage zijn opgeslagen.

Bitcoin gerelateerde diensten en exchanges die in staat zijn om opnames onmiddellijk uit te betalen, betalen dit vanuit een “hete portemonnee” oftewel hot wallet. De term kan ook losjes worden gebruikt om te verwijzen naar het houden van crypto in een exchange. Hier kunnen ze op eigen verzoek direct worden uitbetaald. In de echte wereld zou je het kunnen vergelijken met veel contant geld bij je hebben. Het is gemakkelijk, omdat je het snel en direct uit kan geven. Het grootste risico is echter onherstelbare diefstal in het geval van bijvoorbeeld een overval.

Voordelen van hot wallets, nadelen en een verdieping

Waarschijnlijk is het grootste voordeel van een hot wallet dat deze kan worden gebruikt om basistransacties te vergemakkelijken. Personen die daadwerkelijk aankopen willen doen met hun cryptocurrency-activa, kunnen ervoor kiezen om bijvoorbeeld een hot wallet te gebruiken. Holdings in die portefeuille zijn dan direct overdraagbaar via het internet. Aan de andere kant zijn hot wallets meer vatbaar voor hacks dan cold wallets. Dat wil niet meteen zeggen dat een hot wallet noodzakelijkerwijs een onveilige manier is om jouw cryptovaluta in op te slaan. Het verschil is dat hot wallets toegang hebben tot het internet en cold storage die volledig is verwijderd van het internetecosysteem.

Hot wallet cryptoVeiligheid en hot wallets

De veiligheid van een hot wallet of munten in hot storage is afhankelijk van de gebruiker zelf. Items in een hot wallet, die zijn verbonden met internet zijn kwetsbaar voor aanvallen. Slimme beleggers met cryptocurrency houden slechts een klein deel van hun holdings in een hot wallet. Misschien zelfs alleen wat ze van plan zijn te besteden. De resterende activa zullen waarschijnlijk in de koude opslag blijven totdat ze nodig zijn voor specifieke transacties. In dit geval kan de belegger de algehele veiligheid in de gaten houden en er op gokken dat hackers niet inbreken in een hot wallet voor een klein aantal munten of ERC-20 tokens.

Sommige beleggers kiezen ervoor hun crypto in accounts te houden die zijn gekoppeld aan populaire exchanges, zoals Bittrex en Binance. Deze bedrijven, die jouw geld binnen hun eigen infrastructuur houden, kunnen worden beschouwd als hot-wallet-providers. Dit betekent dat als een aanvaller toegang krijgt tot de exchange-servers en zijn klantenaccounts infiltreert, je mogelijk verlies lijdt. Omdat veel van de beste digitale valuta exchanges gebruikers in staat stelt over te schakelen tussen verschillende fiat valuta’s en cryptocurrencies , is het voor de meeste gebruikers gebruikelijk om een klein aantal valuta in hun rekeningen te houden. Nogmaals, eigen beheer is de sleutel; behoud een hoog saldo en je riskeert de aandacht van hackers en je kan een groot deel van je bezit verliezen. Activeer daarom ook altijd tweestapsverificatie!

Software hot storage

Er zijn ook software-hot-wallets beschikbaar. Dit zijn downloadbare applicaties die niet gekoppeld zijn aan bepaalde exchanges. Veel zijn gratis beschikbaar voor op meerdere platformen. Beleggers moeten al hun opties overwegen voordat ze zich verbinden aan een bepaald type wallet. Sommigen van hen beiden verschillende mogelijkheden, en er zijn crypto wallets die speciaal zijn ontworpen om te worden gebruikt in samenwerking met andere apps of zelfs met bepaalde soorten valuta. Het is ook handig om onderzoek te doen naar het team achter de wallet. Ontwikkelaars met veel ervaring en een team met een zekere mate van expertise zal vaak een betere hot wallet uitbrengen dan een onervaren team.

USB-stick hot storage

Sommige gebruikers van crypto houden hun digitale bezittingen liever in een fysieke portemonnee. Meestal is dit een apparaat dat eruitziet als een USB-stick. Dit zijn meestal geen voorbeelden van hot wallets; ze kunnen alleen worden geopend door ze rechtstreeks op een computer aan te sluiten. Ze hebben geen internetverbinding nodig om een gebruiker toegang te geven tot zijn of haar crypto.