Electrum wallet: Uitleg, voordelen & nadelen - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Electrum wallet: Uitleg, voordelen & nadelen

Er zijn maar weinig bitcoin-wallets die kunnen zeggen dat ze al vanaf het begin meedoen. Electrum is opgericht in 2011 en bestond dus al toen de waarde van Bitcoin slechts enkele euro’s was. Naar schatting wordt ongeveer 10% van alle BTC-transacties op Electrum uitgevoerd. Op deze pagina van de kennisbank bekijken we de wallet, geven we een uitleg en bekijken we de voor- en nadelen.


Wat is de Electrum wallet?

Electrum is een desktop portemonnee voor de cryptocurrency Bitcoin. Het is compatibel met meerdere besturingsplatformen, zoals Windows, Mac en Linux. Het werd ontwikkeld door een Duitse computerwetenschapper. Belangrijkste kenmerken zijn dat de wallet niet groot en efficiënt is.

In de loop der jaren hebben meerdere developers bijgedragen aan de broncode van de wallet. Hierdoor geloven veel mensen dat het een van de beste cryptocurrency-wallets beschikbaar is. Hoewel er momenteel meer dan 1500 cryptovaluta op de markt zijn, is BTC de belangrijkste focus van deze wallet. Zij willen er voor zorgen dat het platform te alle tijde snel en efficiënt werkt.

Integratie met hardware wallets

Een van de andere belangrijkste kenmerken van de wallet is de integratie met hardware wallets. Zo werkt de wallet goed samen met TREZOR, KeepKey en de Ledger Nano S. Dat betekent dat je Electrum moeiteloos kunt gebruiken met een van deze hardware wallets.

Kosten Electrum

Als serviceprovider brengt Electrum transactiekosten in rekening voor het verzenden van BTC. De standaardvergoeding is een vast tarief van 0.2mBTC. Dit kan ook worden verlaagd tot 0.1mBTC of zelfs lager. De transactiekosten zijn inbegrepen in de som van het bedrag dat je wilt verzenden. Je krijgt vanzelf een waarschuwing als je meer wilt verzenden dan er in de Electrum wallet staat. Je kan de wallat hier gratis downloaden.

Electrum wallet
Screenshot https://electrum.org/#home

Hoe veilig is Electrum?

Electrum wordt door meerdere experts beschouw als een van de meest veilige Bitcoin wallets die beschikbaar is. Dit valt grotendeels te danken aan de coderngstechnieken die het gebruikt om private keys te beveiligen. Electrum heeft ook een beveilingszin (seed). Dit is een willekeurige zin die wordt gebruikt om de persoonlijke sleutels te maken. Hiermee biedt de Electrum seed in essentie hetzelfde beveiligingsniveau als een persoonlijke BTC-sleutel.

Voordelen van de wallet

  • Veel gebruikt platform
  • Zeer snel en eenvoudig in te stellen
  • Goede privacyfunties
  • Integratie met alle bekende hardware wallets voor extra beveiliging

Nadelen

  • Ondersteunt alleen Bitcoin