Digital Bitbox portemonnee uitleg - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Digital Bitbox portemonnee uitleg

Hardware wallets zijn wellicht de meest veilige manier om jouw cryptocurrency te bewaren. Digital Bitbox is zo’n hardware wallet. Op deze pagina van de kennisbank leggen we kort uit wat deze wallet is, wat je er mee kan en waar je deze kan kopen. Ook geven we links naar meer informatie over deze handige wallet.

Algemene informatie

Naam: Digital Bitbox
Wat: Hardware Wallet
Kosten: Gemiddeld 55 euro
Waar kopen: Bol.com
Welke crypto opslaan: Bitcoin, Ether en ERC-20 tokens

Wat is Digital Bitbox?

Digital BitboxDigital Bitbox is een hardware wallet wallet die de privésleutels intern op het apparaat bewaart. Hierdoor zijn de cryptografische geheimen veilig, omdat ze nooit online gaan. Hardware wallets kunnen in principe aangesloten worden op computers met mallware (niet aan te raden natuurlijk), omdat de geheimen op een beveiligde microchip staan. Digital Bitbox is een apparaat gemaakt door Shiftdevices, een bedrijf in Zwitserland. Op de wallet kun je Bitcoin, Ethereum en ERC-20 tokens opslaan.

Waar kan je het kopen?

Je kan een Digital Bitbox op meerdere plekken kopen. De meest simpele optie is wellicht om dit direct via Bol.com te doen. Dit kan via de onderstaande button.

Bekijk de Bitbox hardware wallet op Bol.com

Hoe werkt het? Stappenplan!

Als je een Digital Bitbox wallet hebt gekocht, kun je er direct mee aan de slag. Het is een eenvoudig apparaat. Binnen enkele tellen ben je alweer bezig met het versturen van Bitcoin, Ether of ERC-20 tokens naar jouw nieuwe hardware wallet. Het onderstaande stappenplan legt je stap voor stap uit hoe je kan beginnen met de Digital Bitbox portemonnee:

 1. Download de wallet-app en installeer deze. Download de app van de officiële website website en installeer deze. Dit is een standalone wallet-applicatie voor de PC. Het is beschikbaar voor Windows, Linux en OSX.
 2. Plaats de geheugenkaart en sluit de Digital Bitbox aan. Je krijgt een mircroSD-kaart. Deze steek je in de SD-sleuf van het apparaat. Daarna steek je het in de USB-poort.
 3. Portemonnee instellen:
  1. Vul een naam in voor de portemonnee
  2. Maak een wachtwoord en bevestig deze
  3. Druk op verzenden. De firmware wordt bijgewerkt. Klik op ja om het apparaat te bevestigen. Dit doe je door de knop op het apparaat drie seconden of langer ingedrukt te houden. De firmware wordt, eventueel na opnieuw opstarten, geüpgraded.
  4. Koppel de Digital Bitbox los en voer deze opnieuw in. Raak deze keer niet de touchpad-knop aan.
  5. Vul het wachtwoord in en vergrendel de firmware. Houd de touchpad-knop voor drie seconden ingedrukt.
  6. Je hebt de portemonnee succesvol ingesteld.
 4. Verwijder de SD kaart en bewaar deze op een veilige plek. Ik heb die van mij in een kluis liggen. Deze bevat namelijk de privésleutel! Deel deze dus met niemand.