Wat is uBTC? - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Wat is uBTC?

Een belangrijk en bijzonder kenmerk van Bitcoin en vrijwel alle andere altcoins, is dat het opgedeeld kan worden. Bij Bitcoin kopen hoef je geen hele BTC te kopen. Gelukkig maar, de koers van Bitcoin is namelijk erg hoog als je één hele BTC moet kopen. Je kan de munt dus opdelen in verschillende delen. uBTC is een aanduiding voor een bepaald deel van Bitcoin. Hieronder lees je hoe dit werkt. Er is ook een fork van Bitcoin met de naam UBTC. Deze vinden wij niet interessant genoeg om te behandelen. Ook de officiële website noemt het een zeer controversiële fork.

Bitcoin uBTC uitgelegd

Een uBTC is de benaming van 1 miljoenste deel Bitcoin. Als je dit uit zou schrijven krijg je: 0.000001 BTC. Soms wordt ook wel de term microbitcoin gegeven aan dit deel. Dit is ook gelijk aan 1 miljoenste deel en wordt ook als 0.000001BTC opgeschreven.

Bitcoin heeft een maximum van 21 miljoen Bitcoins die binnen het netwerk kunnen worden vrijgegeven. Er kunnen en zullen niet meer Bitcoins worden uitgegeven binnen het netwerk zodra de supply van 21 miljoen is bereikt. De munt is deelbaar tot 8 decimalen om zo transacties aan te moedigen. In theorie zou BTC oneindig opgedeeld kunnen worden, maar om deze regel te implementeren is wel een meerderheidsstem nodig om consensus te bereiken binnen de community.

Alle delen van Bitcoin bij naam

Alle belangrijke delen van Bitcoin bij afkorting in een tabel.

Naam Afkorting Aantal
megaBitcoin MBTC 1,000,000
kiloBitcoin kBTC 1,000
decaBitcoin daBTC 10
Bitcoin BTC 1
deciBitcoin dBTC 0.1
centiBitcoin cBTC 0.01
milliBitcoin mBTC 0.001
microBitcoin uBTC 0.000001
Finney 0.0000001
Satoshi 0.00000001