Tokenize alles. Is tokenization de toekomst? - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Tokenize alles. Is tokenization de toekomst?

Veel (nieuwe) crypto-projecten hebben het over “tokenize” als in: Tokenization is de toekomst. Het lijkt soms wel alsof een crypto-website niet mag of kan bestaan zonder deze term een aantal keer te noemen. Op deze pagina van de kennisbank bekijken we deze term en leggen we uit waarom het zo vaak genoemd wordt in de wereld van cryptovaluta.

Wat is tokenization?

Tokenization is kortweg tokens programmeren op de blockchain. Tokenization wordt in het Nederlands ook wel tokenisatie genoemd. Je zou kunnen zeggen dat het bezit aanduiden in de blockchain met tokens is. Bezittingen die in de echte wereld bestaan worden als token aangeduid op een blockchain. Veel blockchain-projecten willen een bepaalde echte-wereld bezitting programmeren op een blockchain. Dit is tokenisatie.

Toepassingen van tokeniseren

Er zijn meerdere toepassingen te bedenken. Eigenlijk is bijvoorbeeld het bedrijf Facebook al vroeg begonnen met “Tokenize alles”. Zo was het vroeger, voordat Bitcoin bestond, het mogelijk om Facebook credits te kopen. Hiermee kocht je spullen die je in de spelletjes op Facebook kon gebruiken. Dit waren spelletjes zoals Farmville en Candy Crush. Daarnaast kun je ook de volgende toepassingen gebruiken binnen tokenization en digitale tokens: