The Flippening: betekenis (tekst en videouitleg) - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

The Flippening: betekenis (tekst en videouitleg)

The Flippening is een term die de laatste tijd steeds vaker terugkomt in cryptocurrency-gesprekken. Hoewel Bitcoin in het verleden het gesprek domineerde, lijken andere munten zoals Ethereum snel terrein te winnen. Ondanks dat Bitcoin sinds begin 2017 een recordwaarde heeft bereikt, heeft de iconische cryptocurrency het ook moeilijk. Het aandeel op het gebied van market cap wordt steeds minder. In deze blog kijken we naar het begrip Flippening en leggen we uit wat het is. Deze term moet je niet verwarren met The Flappening van Litecoin.

Wat is The Flippening?

The Flippening verwijst naar een tijdstip waarop Ethereum (of mogelijk een andere cryptocurrency) van plaats verwisselt met Bitcoin en de positie van grootste crypto inneemt op het gebied van marktkapitalisatie. Tot dusverre moet dit nog plaatsvinden, ondanks de inspanningen van veel jongere digitale valuta om Bitcoin in te halen met nieuwe technologie, partnerschappen en innovatieve marketing. Sommige analisten zien in Ethereum de meest waarschijnlijke kandidaat om Bitcoins regeerperiode aan de top omver te werken.

Voor het grootste deel van de geschiedenis van Bitcoin was een potentiële Flippening, een zeer kleine mogelijkheid. Zelfs aan het begin van 2017 leek dit onwaarschijnlijk. Een deel van wat Ethereum een kans heeft gegeven Bitcoin in te halen, is de waardestijging van het afgelopen jaar.

Gevolgen van een Flippening

Wat zou een Flippening kunnen betekenen voor de crypto-wereld. Sommige suggeren dat wanneer Bitcoin wordt omvergeworpen, het misschien nooit meer de top zal bereiken. Nieuwere en betere cryptocurrency-platformen zullen dan blijven verschijnen. Bitcoin zou wel kunnen doorgaan zonder in het middelpunt van de belangstelling te staan, of het zou geleidelijk op de achtergrond kunnen verdwijnen. Verder kan Bitcoin misschien volledig wegvagen als gevolg van een schalingsprobleem of ander soort groeipijn. In elk van deze gevallen kan de opkomst van Ethereum een bredere acceptatie van blockchain-systemen zien.

The Flippening
Er komt nog geen digitale valuta in de buurt om Bitcoin in te halen. Screenshot van Coinmarketcap.com op 8 november 2018

Andere analisten staan sceptisch tegenover de Flippening. Men vindt Bitcoin de superieure valuta, omdat het deflatoir en schaar is. Ether is geen echt geen en is te overvloedig. Anderen vinden zelfs de twee valuta totaal geen concurrent. Bitcoin is gemaakt om te functioneren als valuta met een beperkt aanbod. Ethereum en Ether zijn ontworpen als platform voor slimme contracten en hebben niets met digitale valuta te maken.