Panic sales: Uitleg en zelf profiteren - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Panic sales: Uitleg en zelf profiteren

Een veelvoorkomende term in zowel de financiële wereld als de crypto-wereld is “Panic Sales”. Omdat het woord paniek er in voorkomt kun je al raden dat het geen positieve term is voor veel mensen. Op deze pagina van de Bitcoinsaltcoins.nl kennisbank leggen we de term uit aan de hand van een voorbeeld. Ook lees je hoe je het moment van panic selling kan gebruiken om zelf winst te behalen.

Wat zijn Panic Sales?

Panic Sales, in het Nederlands paniek verkopen, is een grootschalige verkoop van een investering die een scherpe prijsdaling veroorzaakt. Concreet wil een belegger uit een investering stappen zonder rekening te houden met de prijs op moment van aankoop. De verkoopactiviteit is problematisch, omdat de belegger verkoopt in reactie op emotie en angst, in plaats van de fundamenten te evalueren. De meeste grote beurzen gebruiken restricties om paniekverkopen tegen te gaan. Zo bestaat er een afkoelperiode voor mensen om informatie over de verkoop te verteren.

Wanneer zien we panic selling?

Paniekverkopen gebeuren in verschillende fases. In de onderstaande grafiek zie je een typisch scenario waar panic sales hebben plaatsgevonden .

Panic sales grafiekEr zijn vier stappen die we hieronder toe gaan lichten

Stap 1: Er gebeurt iets dat ervoor zorgt dat de aandelenkoers snel afneemt bij een hoog volume.

Stap 2: Uiteindelijk treedt er een dag met een hoog volume op wanneer kopers en verkopers vechten om de trend te beheersen. De winnaar neemt vervolgens de trend van een laag follow-up volume.

Stap 3: Als er geen significante trendverandering plaatsvindt op punt 2 (een voortzetting), dan is er typisch een ander punt met een hoog volume waarin een omkering op kan treden.

Stap 4: Dit proces gaat door totdat er een langetermijntrend is vastgesteld en bevestigd met technische en fundamentele factoren.

Profiteren van panic sales

Paniekverkopen leveren natuurlijk een geweldige koopmogelijkheid op voor een goed geïnformeerde handelaar en investeerder. Degenen die weten wanneer de verkoop voorbij is, kunnen profiteren van de ommekeer die vaak daarna plaatsvinden.