FUD in crypto uitgelegd (Tekst + video) - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

FUD in crypto uitgelegd (Tekst + video)

FUD is een afkorting die je erg vaak tegenkomt in de crypto-community. Het staat in reacties op mensen die nieuws verspreiden, maar het is ook een beschuldiging in sommige groepen. Op deze pagina leggen we de populaire crypto-term FUD uit. Ook leggen we het verschil tussen deze term en kritiek uit. We beginnen met een uitleg van de afkorting FUD en het ontstaan ervan.

Wat is FUD?

FUD is de afkorting voor Fear, Uncertainty and Doubt. In het Nederlands betekent het Angst, Onzekerheid en Twijfel. De term werd voor het eerst gebruikt door Gene Amdahl, een ex-werknemer van het computerbedrijf IBM. Hij stelde “FUD is de angst, onzekerheid en twijfel die door IBM-verkopers wordt gezaaid in de hoofden van potentiële klanten die overwegen Amdahl-producten aan te schaffen”.

Het wordt ook wel gezien als een techniek marketing techniek, waarbij bedrijven andermans producten bekritiseerd. Zij kunnen vaak zelf niet met een beter product komen. In de onderstaande video wordt het begrip  nogmaals uitgelegd.

FUD in de cryptowereld

In de context van Bitcoin (of cryptocurrencies in het algemeen) zou het worden beschreven als iets dat angst, onzekerheid en twijfel zaait. Meestal gebeurt dit om mensen ervan te weerhouden Bitcoin te gebruiken en in plaats daarvan alleen overheidsgeld te gebruiken.

De laatste tijd is het ook veel gebruikt tussen cryptocurrency-gemeenschappen. Gebruikers van sommige cryptovaluta gebruiken FUD-achtige tactieken om hun eigen voorkeursvaluta ten opzichte van anderen te promoten door anderen minderwaardig of gebrekkig te laten lijken.

Verschil tussen FUD en kritiek

Het is vermeldenswaard dat er een verschil is tussen FUD en beredeneerde kritiek. Hoewel dat verschil soms acuut is, is het laatste van vitaal belang voor elke gezonde community. Kritiek moet op de juiste manieren aangepakt en opgepakt worden. Het wordt FUD wanneer het punt van die kritiek is om iets aan te vallen in plaats van beter maken. Of als de kritiek is gebaseerd op onwaarheden.