ERC-20 - informatie over kopen crypto - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

ERC-20

Een vraag die wij vaak krijgen in onze inbox is: “Wat is een ERC-20 token en wat heeft dit met Ethereum te maken?” Op deze pagina van onze BitcoinsAltcoins.nl Kennisbank gaan we dieper in op dit begrip.Dit soort token heeft in ieder geval alles te maken met Ethereum, dus daar gaan we ook mee starten.

Erc-20Ethereum en ERC-20

Ethereum is een populaire cryptovaluta en blockchainsysteem. het is gebaseerd op het gebruik van tokens die kunnen worden gekocht, verkocht en verhandeld. Er zijn verschillende soorten tokens die gebruikt kunnen worden met Ethereum. Deze zijn verschillend van Ether, de currency die gebruikt wordt op dit netwerk. In dit geval staan tokens voor een digitaal eigendom dat verschillende waardes kan hebben. Het kan bijvoorbeeld een waarde in geld, een voucher of zelfs een object in de echte wereld vertegenwoordigen. Het zijn eigenlijk smart contracts (slimme contracten) die gebruik maken van de Ethereum blockchain. Een van de meest gebruikte tokens op het netwerk en eigenlijk de standaard voor tokens heeft ERC-20. Deze werd ongeveer 2 jaar geleden gemaakt.

ERC-20 voor ontwikkelaars

In het kort: ERC-20 definieert een lijst met alle regels die alle Ethereum tokens moeten volgen. Dit betekend dat alle ontwikkelaars goed kunnen voorspellen hoe nieuwe tokens binnen het grote Ethereum ecosysteem kunnen functioneren. Een project hoeft dus niet elke keer vanaf nul worden opgebouwd, want ontwikkelaars kunnen gebruik maken van de standaard token om mee te starten. Wallets zoals MyEtherWallet en exchanges zoals Etherdelta ondersteunen vrijwel alle ERC20 tokens.