Wat betekent Mooning in de crypto wereld? Lees onze uitleg
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Betekenis mooning: To the moon! in crypto

In deze blog lees je de betekenis van Mooning in crypto en leggen we de term To The Moon uit.
Bekend met crypto’s? Dan heb je deze term al vaak voorbij zien komen. To the moon! Dat wordt vaak gebruikt. Maar, wat betekent het en wat kun je ermee? De wereld van altcoins en cryptocurrency in het algemeen is doorspekt met memes, vaktaal en ander jargon. Deze termen ontstaan vaak in crypto-communities, zoals op Reddit of Facebook. De termen “moon” of “mooning” vinden dan ook zijn oorsprong op fora, waarbij vaak beweerd wordt dat een altcoin “naar de maan gaat”. Zijn er dingen om rekening mee te houden bij het beleggen in crypto’s? Dat en meer, lees je allemaal in dit artikel.

Wat is mooning/To the moon?

Mooning in de cryptowereld betekent een extreme stijging in prijs. In een zin: Deze altcoin of Bitcoin to the moon!. Net als HODL en andere algemene termen binnen de cryptowereld is het iets wat men snel zegt. Het is dan ook zeker geen term die serieus genomen moet worden.

Bitcoin to the moon

Bitcoin to the moon, hoe vaak heb je dat gelezen. Bitcoin to the moon betekent dat de koers van Bitcoin explosief gaat stijgen, oftewel, dat het naar de maan gaat. Dit is wat je natuurlijk wilt als je belegt in Bitcoin. Laat die koers maar stijgen!
De koers van Bitcoin is de afgelopen jaren explosief gestegen, wat voor veel rendement heeft gezorgd. Veel mensen beleggen dan ook graag in Bitcoin. Het is slim om van tevoren een goed instapmoment te bepalen, zodat je vel reizen vermijdt. Zo kan Bitcoin samen met jou naar de maan gaan en kun je mooie rendementen behalen.

Volatiliteit van een altcoin

Elk bezit heeft een zekere mate van volatiliteit. Altcoins vormen zeker geen uitzondering op deze regel. Zoals elke ervaren beleggen je kan vertellen, kan die volatiliteit zijn voordelen hebben. Dat wil zeggen; een gigantische piek en zijn nadelen, namelijk een enorme duik. Het is ook gemakkelijk voor de onervaren personen om een gigantische piek te verwachten wanneer de prijs stijgt, alleen om deze plotseling te zien dalen. Dit geldt net zo voor elke altcoin, misschien zelfs meer als beleggers proberen de prijs op te drijven. Ook als mensen teveel betekenis hechten aan een grote prijsstijging op een dag. Ook Bitcoin heeft schommelingen en heeft al diverse ATH’s gekend. Toch wordt er in mindere mate over Bitcoin Moon gesproken, omdat de koersstijging minder snel is dan sommige andere coins (1400%).

Waarom een raket symbool?

Een raket symbool zorgt ervoor dat mensen denken aan een crypto die naar de maan gaat. Met een raket naar de maan, dat wordt ermee bedoeld. Een raket staat symbool om omhoog te gaan en dat moet er met de koers ook gebeuren om mooie winsten te behalen.
In de crypto community zul je dit dan ook vaak voorbij zien komen. Nu weet je wat het betekent en kun je meepraten.

Kun je mooning voorspellen?

Een goede vraag, met een duidelijk antwoord: nee. Echter, je kunt je wel goed voorbereiden. Kijk, niemand weet wat er met de koers van een bepaalde munt gaat gebeuren. Je kunt je wel goed inlezen over bepaalde projecten. Wat doen ze? Welk probleem lost het project op? Hoe sterk is het team? Door hier allemaal rekening mee te houden kun je in fundamenteel krachtige munten investeren die een grotere kans op Bitcoin of Altcoin mooning hebben. Zo kun je mogelijk mooie rendement gaan behalen.

Mooning is geloof van beleggers

Met andere woorden: Mooning heeft de neiging om het geloof van beleggers te weerspiegelen, niet de beweging van een echte markt. Zoals het geval is met andere activa, kan het logisch zijn om jouw investering in altcoin dag in dag uit in de gaten te houden. Maar belangrijke financiële verschuivingen worden zelden aangekondigd door een willekeurige persoon op Twitter.

Enkele meme-afbeeldingen van To the moon en Mooning

Een kleine verzameling van memes en afbeeldingen die met dit begrip te maken hebben:

Moon tshirt

Racket to the moon crypto