Atomic Swap - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Atomic Swap

De laatste tijd lees je veel over het begrip Atomic Swap. Veel munten, waaronder Bitcoin, Decred, Litecoin en Groestlcoin zijn hier actief mee bezig. Wij hebben hier al eerder over geschreven, maar op deze pagina van de Bitcoin kennisbank lees je alles over dit begrip. Plus een duidelijk voorbeeld.

Atomic SwapWat is een Atomic Swap?

Een Atomic swap wordt ook wel Atomic cross-chain trading genoemd. Het is een ruil tussen twee cryptocurrencies, zonder dat er een derde partij bij nodig is. Het is een relatief nieuwe technologie, die volgens ons de cryptocurrency wereld enorm gaat veranderen. Normaal gesproken gaat een ruil via een derde partij, zoals een exchange. Met een Atomic Swap is deze partij niet meer nodig. Een versimpeld voorbeeld:

Een voorbeeld:

Alice heeft 1 Bitcoin, maar wil graag 60 Litecoins hebben. Normaal zou Alice naar een exchange gaan en ruilen tussen de twee currencies op de markt BTC/LTC. Gelukkig heeft Bob 60 Litecoins en wil deze ruilen met Alice voor 1 Bitcoin. Zij gaan een contract aan om te ruilen. Pas als beide partijen hun deel van het contract zijn nagekomen, worden de coins geruild. Dit gebeurd volledig op de twee blockchains. Alice stuurt haar coins naar de Bitcoin blockchain en Bob naar de Litecoin blockchain.” (uit ons artikel over de snelheid van Groestlcoin)