ATH – All Time High - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

ATH – All Time High

ATH is een afkorting die vaak tegenkomt op websites, fora en andere communities. Op deze pagina van de cryptocurrency kennisbank bekijken we deze term en geven we antwoord op de vragen: “Wat betekent ATH” en “Wat kun je met die gegevens?”.

Wat is ATH?

ATH betekent “All Time High”, zoals in “de hoogste prijs ooit”. In de context van cryptocurrencies verwijst het naar de hoogste prijsmijlpaal die een gegeven munt of token ooit heeft bereikt.

Een voorbeeld: Bitcoin ATH

Bitcoin was jaren geleden slechts enkele cent waard per munt. De Bitcoin koers is daarna geëxplodeerd, met als hoogtepunt op 17 december 2017. De koers bereikte toen een hoogtepunt van €17.004,40. In Amerikaanse Dollars (USD) was dit $20.089,00. De koers is daarna weer erg teruggezakt. In 2018 lag de koers gemiddeld tussen de 5000 en 6000 euro. Tip: Zodra een ATH van een bepaalde munt is bereikt, zie je erg vaak dat mensen hun winst pakken. De koers zakt dan vaak naar beneden, omdat veel mensen op dat moment hun digitale valuta verkopen.

Bitcoin ATH
Screenshot van https://athcoinindex.com op 5 november 2018

Waar kun je alle ATH’s vinden?

Er zijn verschillende manieren om een ATH te vinden van een bepaalde munt. Zo kun je op de bekende website Coinmarketcap de historische data van alle munten bekijken. Het is dan nog wel even zoeken naar het punt waarop de hoogste prijs ooit was bereikt. Er zijn ook websites, zoals ATHcoinindex die van elke munt de ATH prijs in een overzicht hebben staan.