Altcoin informatie algemene cryptocurrency - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Altcoin

Algemeen kennisbank

Naast Bitcoin zijn er honderden andere cryptocurrency op de markt. Deze staan bekend als altcoins, oftewel: alternatieve coins voor Bitcoin. Een altcoin kan op veel manieren verschillen van Bitcoin. Sommigen hebben een totaal verschillend economisch model, verdelen de munten op een andere manier of werken met andere algoritmes. Anderen hebben een geheel ander doel. Bekende voorbeelden van altcoins zijn: Litecoin, Ethereum, Dash, Monero, IOTA, NEO, Cardano, Stellar Lumens en Electroneum.

Hoeveelheid cryptoIs Bitcoin niet voldoende?

Sommige fans van Bitcoin vinden dat deze crypto voldoende is. Het is de grootste en bekendste cryptocurrency op het moment en het is onnodig om er meer te hebben. Wij zijn het hier deels mee eens. Veel van de 1000+ cryptovaluta zijn onnodig, zijn scams en hebben geen goed doel. Gelukkig zijn er ook honderden altcoins die wel een goed doel hebben en daarmee bestaansrecht in onze ogen. Deze coins zorgen er onder andere voor dat er veel meer toepassingen van de blockchain gebruikt worden. Ook wordt de gehele wereld door veel soorten munten ook nog eens een stuk meer decentraal.

Wat was de eerste altcoin?

Veel mensen denken dat Litecoin de allereerste altcoin was. Dit is echter niet waar. Deze eer is toebedeelt aan Namecoin. Deze munt werd gemaakt om domein-registratie makkelijker en decentraal te maken, waardoor censuur op het internet moeilijker werd. Nog steeds is het een populaire munt.

Investeren in altcoins?

Over het algemeen gezien is investeren in (alternatieve) cryptocurrency vaak een grote gok. Wij investeren regelmatig in nieuwe en oude cryptocurrency waar wij echt achter staan en in geloven. Dit pakt soms goed uit, maar soms ook slecht. Investeer sowieso alleen in altcoins met geld dat je echt kunt missen.

Altcoins kopen?

Je kunt bij de onderstaande aanbieders altcoins en Bitcoin kopen tegen gunstige tarieven:

Bitcoin en honderden altcoins kopen, verkopen, bewaren en traden kan veilig en snel bij Binance. Met aantrekkelijke bonussen en acties. Stort eenvoudig met iDEAL, bankrekening (SEPA) of creditcard.