Airdrop, wat zijn dat en hoe werken airdrops in crypto - Airdrop in de cryptowereld
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Airdrop, wat zijn dat en hoe werken airdrops in crypto

Algemeen kennisbank

Een populaire term die je de laatste tijd vaak tegenkomt in de cryptowereld is airdrop. Het heeft niets te maken met een vliegtuig in de lucht die bijvoorbeeld voedselpakketten dropt. In de cryptowereld heeft het begrip airdrop een geheel andere betekenis. De wereld van cryptocurrency heeft aan veel bekende woorden zoals Airdrop een nieuwe betekenissen gegeven. In dit artikel van de kennisbank bekijken we de airdrops.


Wat is een crypto airdrop?

Een airdrop is het proces waarbij een cryptocurrency-onderneming cryptocurrency tokens gratis naar de wallets van sommige gebruikers distribueert. Airdrops worden vaak uitgevoerd door op blockchain gebaseerde startups om hun project te promoten. Ook bekendere bedrijven in de crypto-wereld voeren airdrops uit. Zo kan een crypto exchange een airdrop uitvoeren om een cryptovaluta in de wallets van de gebruikers te bezorgen.

Airdrop

Twee type crypto airdrops

Er zijn twee type crypto airdrops: de verassings-airdrop en de aangekondigde drop. Bedrijven die al meer bekend zijn, kiezen vaak voor de eerste. Nieuwe bedrijven kondigen vaak een airdrop ruim van tevoren aan. Er zijn dan ook voldoende websites die hier agenda’s over bijhouden. Op verschillende fora lees je ook van mensen die opeens een nieuwe munt in hun wallet hebben staan. Sommige airdrops worden dan ook als verassing gegeven aan gebruikers van bijvoorbeeld wallets zoals MyEtherWallet.

Aangekondigde crypto airdrops en pre-airdrops worden gebruikt om een soort buzz rondom een project te creëren. Zodra de datum van de airdrop is gekomen, zal het bedrijf de gratis tokens geven aan gebruikers die aan de eisen voldoen. Deze eisen worden aangekondigd in de berichten zelf. De ene keer moet een gebruiker al een aantal tokens in bezit hebben, een andere keer zijn er geen eisen.

Reden om een airdrop te houden

Eerder hebben we al genoemd dat crypto airdrops worden gebruikt om een buzz of hype te creëren rondom een project. Andere voorbeelden zijn:

  • Trouwe gebruikers belonen
  • Leads krijgen voor een project
  • Bewustzijn creëren voor een (nieuw) project

Hoe kun je zelf meedoen aan deze gratis crypto airdrops?

Iedereen mag meedoen aan ,crypto airdrops. Sommigen hebben wel eisen. Deze eisen worden altijd netjes aangekondigd door het bedrijf zelf. Op het internet zijn diverse websites te vinden waar airdrops bijgehouden worden. Ook kun je lid worden van Facebookgroepen, Twitteraccounts volgen en Telegram-groepen joinen, die over dit onderwerp gaan. Voor vrijwel alle airdrops moet je beschikken over een wallet waarin ERC-20 tokens in opgeslagen kunnen worden. De populairste is MyEtherWallet.