Kate Winslet speelt hoofdrol in OneCoin ponzifraude film Fake! - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Kate Winslet speelt hoofdrol in OneCoin ponzifraude film Fake!

Fake! crypto OneCoin film kate winslet

Regisseur Scott Z. Burns heeft na zijn regiedebuut The Report weer een nieuw project vonden. Zijn debuut ging over de folterpraktijken van de CIA, die plaatsvonden na de aanslagen in Amerika op 9/11. Zijn nieuwste project heeft de naam Fake! gekregen en gaat wederom over een waargebeurd verhaal. Fake! gaat over het OneCoin-schandaal. De oprichters van OneCoin beloofden gebruikers dat het de nieuwe Bitcoin zou zijn. Het bleek echter een typische ponzifraude met een multi-level-marketing structuur. Het project bleek dus ook nep te zijn.

Gebaseerd op het boek van McAdam

Jen McAdam en Douglas Thompson hebben eerder al een boek geschreven over OneCoin. McAdam had samen met vrienden en familie meer dan 250.000 euro geïnvesteerd in het project. Toen achteraf bleek dat de OneCoin server helemaal geen blockchain was en dat het geen crypto kon creeëren, was ze al het geld kwijt. Ze richtte een OneCoin steungroep op voor slachtoffers van deze ponzifraude en schreef er ook een boek over. Fake! volgt voor een deel het verhaal van McAdam, maar zal Scott Z. Burns zal naar verluidt ook een aantal eigen elementen toevoegen aan het verhaal.

Over OneCoin

OneCoin werd in 2014 opgericht door Ruja Ignatova in Bulgarije. Direct was zichtbaar dat het een multi-level-marketing structuur had, maar dan met een cryptocurrency twist. Er werd gezegd dat OneCoin de nieuwe Bitcoin zou zijn. Veel mensen die met Bitcoin de boot hadden gemist vonden OneCoin daarom wel erg interessant. Ondanks de vele waarschuwingen die overal op internet stonden, trapten mensen er toch met open ogen (en in groten getale) in. Fanatieke aanhangers van OneCoin verdedigden de “crypto” tot op het bot. Uiteindelijk bleek OneCoin helemaal geen blockchahin en werden er helemaal geen crypto aangemaakt.

Beschuldiging Ignatova

Ignatova werd op 7 mei beschuldigd van bankfraude, effectenfraude en het witwassen van geld. Sinds 2017 is ze op de vlucht en is er niets meer van haar vernomen. Haar broer Konstantin Ignatova, een directeur bij OneCoin, werd in maart beschuldigd van hetzelfde. Sindsdien heeft hij ermee ingestemd om tegen zijn zus te getuigen.

De film Fake! met Kate Winslet

Een film van Scott Z. Burns is al interessant, maar wordt nog interessanter als het over een crypto-gerelateerd onderwerp gaat. Nu is het wellicht nog interessanter, omdat Oscar winnares Kate Winslet een hoofdrol in de film heeft. Zij zal naar verwachting de rol van Ignatova op zich gaan nemen.