Is het na vier jaar eindelijk tijd voor een ’Alt-Season’? - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Is het na vier jaar eindelijk tijd voor een ’Alt-Season’?

Altcoin

Zeg je crypto, dan zeg je automatisch Bitcoin (BTC). Dit is veruit de bekendste cryptomunt van dit moment. De munt is ook al jaren de meest dominante en de best lopende cryptomunt. Dit jaar is lastig voor de cryptomarkt, zo ook voor de bitcoin. De bitcoin liet echter de afgelopen weken weer wat positieve dingen zien.

Opvallend is dat de bitcoin dominantie aan het dalen is. Dit houdt het marktaandeel van bitcoin in ten opzichte van andere cryptocurrencies. De bitcoin leeft weer wat op, maar de altcoin-markt doet dit nog meer. Tijd voor een wisseling van de wacht?

Altcoin in de achtervolging op bitcoin

Begin november was een opvallend moment. Voor het eerst in vier jaar daalde de bitcoin-dominantie naar een dieptepunt van 38,67%. Uit data van CoinMarketCap blijkt dat we hiervoor terug in de tijd moeten naar 10 juni 2018 toen dit ook gebeurde.

De lage dominantie van de bitcoin laat zien dat altcoins de achtervolging hebben ingezet en aan het inlopen zijn. Deze trend was ook waar te nemen door de koersen van een aantal altcoins in de laatste weken. Een voorbeeld hiervan was de Dogecoin die flink steeg nadat bleek dat Elon Musk Twitter had overgenomen. Een andere munt die flink steeg was de Polygon (Matic). Deze stijging was een gevolg van het nieuws dat het bedrijf bekend maakte te gaan samenwerken met Meta.

Altcoin season is coming

Vroeger was een lage bitcoin-dominantie vaak het signaal dat er mogelijk een altseason aan zat te komen. Dit klinkt aannemelijk en het zou kunnen, alleen er zijn veel meer factoren die hier invloed op hebben. Het is geen geheim dat de cryptomarkt midden in een langdurende bearmarkt zit.

De macro-economische situatie is nog niet rooskleurig. Gelukkig zijn er positieve signalen de laatste weken, alleen dit kan zo maar weer anders zijn. Mocht de Amerikaanse centrale bank bijvoorbeeld wederom besluiten onverwachte maatregelen aan te kondigen. Al met al is een lage bitcoin-dominantie voor de altcoin-markt een positief teken. Gaat dat altseason dan na lange tijd echt van start?