Is de koers van Bitcoin vaker zo erg gedaald? - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Is de koers van Bitcoin vaker zo erg gedaald?

Bitcoin koers dip

De huidige markt van cryptocurrency is bearish. Er zijn flinke dalingen en koerswisselingen in 2018. Heel veel handelaren en crypto-fans voelen zich hier wellicht ongemakkelijk bij. Het is duidelijk dat er niet veel aan te doen is in de huidige omstandigheden. Deze bear-markt is niets nieuws en ook geen trend te noemen. In het verleden hebben we wel vaker grote dips gezien in de cryptowereld. In deze blog bekijken we de dips die Bitcoin in het verleden heeft gehad. Daarmee beantwoorden we de vraag: “Is de koers van BTC vaker zo erg gedaald?”.

Dip van 2011

Voor wie zich al langer bezig houdt met Bitcoin en cryptovaluta, zal de periode tussen december 2011 en december 2012 nog goed herinneren. Hoewel Bitcoin op dat moment geen enkele tractie had, toch begon men in die periode het nut in te zien van Bitcoin en de achterliggende blockchain. De valuta steeg van 88 cent naar ongeveer 27 euro. Een netto toename van meer dan 3000 procent. Kort na die periode dook de valuta weer onder de 2 euro. Dit was een daling van meer dan 90%. Uiteindelijk duurde het een jaar om de oude ATH weer te halen. De huidige markt lijkt veel weg te hebben van de markt in 2011. Wie weet wordt er over een jaar weer een nieuwe ATH behaald?

Het verlies in 2013

18 maanden nadat de prijs weer onder de 2 euro dook, kwam er weer een nieuwe dip. De waarde was rond april 2013 ongeveer 235 euro, daarna ging het snel naar onder de 80 euro. Het duurde tot november 2013 om de 190 euro te bereiken. De prijs steeg dezelfde maand weer naar ongekende hoogte; boven de 1000 euro per BTC. Ik verwacht niet dat BTC in één maand x5 gaat halen. Dit was in 2013 wel zo. Desalniettemin was de dip van 2013 behoorlijk groot.

De ban door China in 2014

China heeft altijd een grote rol gespeeld in de wereld van Bitcoins en altcoins. In 2014 kwamen er nep-rapporten binnen die beweerden dat BTC door de overheid was verboden. De Bitcoin-prijs zakte van 620 euro naar 301 euro. Dit kwam niet alleen door het nieuws uit China, maar ook door de bearish marktomstandigheden.

De koersdaling van december 2017

De prijs van Bitcoin steeg naar recordhoogtes in december. Op 17 december was de munt zelfs voor even meer dan 20.000 USD waard. Binnen week kelderde de prijs naar onder de 14.000 euro, om veel later pas rond de 4000 te eindigen. Sinds die tijd is Bitcoin niet officieel hersteld . Niemand weet waar de bodem zich bevindt, al zijn de koersen nu wel al een paar dagen meer in het groen.

Bitcoin kopen

Geloof je dat koers weer gaat stijgen of wil je gewoon investeren in Bitcoin? Bekijk dan eens de onderstaande betrouwbare aanbieders. Je kan hier met iDEAL betalen.

Bitcoin en honderden altcoins kopen, verkopen, bewaren en traden kan veilig en snel bij Binance. Met aantrekkelijke bonussen en acties. Stort eenvoudig met iDEAL, bankrekening (SEPA) of creditcard.

Conclusie en disclaimer

Dalingen en rode cijfers zijn voor veel investeerders niet prettig, maar het is niets nieuws. Al claimen veel mensen dat wel. Dalingen en grote dips van tot 90% zijn vrij normaal. Geen paniek. Afwachten en niet op het laagste punt verkopen is mijn advies. Eventueel bijkopen is misschien nog wel iets beter. Dit is geen handelsadvies, maar mijn eigen mening. Doe altijd goed eigen onderzoek als je gaat investeren en investeer geen geld wat je niet kan missen.