IOTA kopen en wallets - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

IOTA kopen en wallets

IOTA kopen en wallets

IOTA is een populaire munt en staat de laatste tijd vrijwel altijd in de top 20 van grootste cryptovaluta. Op de beurs wordt het afgekort als MIOTA. Het is helaas (nog) niet heel erg makkelijk om IOTA te kopen. Je kan het op meerdere manieren verkrijgen en opslaan. In dit artikelen leren we je alle goede manieren voor IOTA kopen en welke wallets (portemonnees) je kan gebruiken. Deze coin wordt overigens in Nederland en door traders wereldwijd geroemd om de techniek erachter. Veel mensen laten zich echter afschrikken door de grote supply. Hierdoor lijkt de IOTA koers vrij laag. Je kan deze cryptovaluta nog niet direct met iDEAL kopen. Er zijn een aantal tussenstappen vereist.


Hoe IOTA kopen?

Je moet deze munt via een exchange kopen. Op het moment zijn er een beperkt aantal aanbieders. De twee bekendste en grootste zijn Bitfinex en Binance. Deze hebben ook vrijwel altijd het hoogste handelsvolume vergeleken met de kleinere Bit520 en Coinfalcon. Wij raden dus de twee grootste aan voor MIOTA kopen. Je moet hier eerst Bitcoin voor kopen. Een kort stappenplan vind je hieronder:

  1. Maak een gratis account aan bij Litebit via deze link
  2. Koop Bitcoin en plaats deze in een eigen wallet of in een gratis online Litebit wallet
  3. Verstuur BTC naar Bitfinex (registreer via deze link en krijg de eerste maand 10% korting op de transactiekosten!)
  4. Handel tussen BTC/IOTA
  5. Verstuur IOTA naar jouw wallet of laat deze op de exchange staan. Tip: Een eigen wallet is altijd veiliger.

Kom je er niet uit? Lees dan ons Bitfinex stappenplan voor beginners.

Waar bewaren?

Op het moment is het goed bewaren van IOTA niet heel erg makkelijk voor beginners. Gelukkig komen er steeds meer goede opties op de markt. Zo is er tegenwoordig voor Android een app, die nog wel in bèta is. Dit is een gratis wallet app, die je hier kunt vinden.

Ook is het mogelijk om via Github de officiële wallet te downloaden. Je hebt hier meerdere versies van. Bij elke wallet staat een uitgebreide uitleg hoe je deze installeert en aan de praat krijgt. Let op dat je dit altijd via de officiële IOTA Github doet. Deze kun je via deze link vinden.

Overige websites

Je kan ook bij alle onderstaande websites Bitcoin kopen om deze te versturen naar een exchange:

Bitcoin en honderden altcoins kopen, verkopen, bewaren en traden kan veilig en snel bij Binance. Met aantrekkelijke bonussen en acties. Stort eenvoudig met iDEAL, bankrekening (SEPA) of creditcard.