In deze vier dingen is BTC beter dan ETH - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

In deze vier dingen is BTC beter dan ETH

Ik lees vaak uitspraken zoals: “Ethereum kan alles wat Bitcoin kan, en nog veel meer”. Hoewel hier een gedeelte van waar is, klopt het niet helemaal. Daarbij is iets kunnen zeker niet hetzelfde als iets goed doen. BTC en ETH hebben zich beiden de afgelopen jaren zeker bewezen. ETH doet een aantal dingen die Bitcoin niet kan erg goed, maar dat is zeker ook andersom het geval. In dit artikel bekijk ik een aantal punten waarop Bitcoin de uitblinker is. In deze vier punten doet BTC het echt beter dan ETH. Ik voorspel hier en daar commentaar in mijn inbox, dus daarom de volgende disclaimer: Dit betekent overigens echt niet dat BTC goed is en ETH slecht (of andersom).

Het totale aantal staat 100% vast bij Bitcoin

Er worden nooit meer dan 21 miljoen Bitcoins gecreëerd. Dit aantal is vast en zal niet veranderen. Dit is niet het geval bij Ethereum. Natuurlijk zou je kunnen zeggen dat ETH per transactie ook ETH kan gaan verbranden (afhankelijk van de keuzes die devs in de toekomst maken). Dit neemt echter nog niet weg dat het bij Bitcoin altijd zeker is hoeveel er in omloop is. Het aantal Bitcoin in omloop is onveranderlijk en wordt ook wel een betrouwbare soort schaarste genoemd. Iedereen weet van tevoren hoeveel Bitcoin er is, wanneer er (ongeveer) een halving plaatsvindt e.d.

Bitcoin is eenvoudig

Het succes van Bitcoin vergeleken met Ethereum komt ook dankzij de simpelheid van Bitcoin (voor hoever je cryptocurrency als simpel kan bestempelen). Bitcoin heeft maximaal 21 miljoen munten, wil gezien worden als betaalmiddel en is erg toegankelijk voor mensen die willen starten met crypto. Ethereum is voor veel nieuwkomers een stuk lastiger te begrijpen.

Onveranderlijk

De community van Ethereum heeft een grote inbreng. Het is dan ook mogelijk om veel te veranderen. Hierbij kun je denken aan een overgang van het Proof-of-Work (PoW) protocol naar Proof-of-Stake (PoS). Bitcoin is daar een stuk simpeler in. Hierdoor is het voor mensen ook beter te begrijpen en kan het worden gezien als een investering voor op de langere termijn.