ICO

In deze categorie lees je alle artikelen die over het onderwerp ICO gaan. ICO’s zijn wellicht de laatste tijd wat controversiëler geworden, omdat er veel negativiteit omtrent dit soort praktijken zijn ontstaan. Tijdens de grote “crypto boom” in 2017 werden er veel slechte projecten gelanceerd, die wel veel geld ophaalden. Wellicht dat we in de toekomst meer Security Token Offerings gaan zien in plaats van Initial Coin Offerings.

Wat is een ICO?

Sphere ICO SAT tokensEen Initial Coin Offering wordt ook wel een ICO genoemd. Dit is een fondsenwervingsmechanisme waarbij nieuwe projecten onderliggende crypto-tokens verkopen in de ruil voor Bitcoin, Ether of een andere (digitale) valuta. Het is enigszins vergelijkbaar met een Initial Public Offering (IPO), waarin beleggers aandelen van een bedrijf kopen.

Meedoen met een Initial Coin Offering?

Vaak kan iedereen meedoen en investeren in een normale Initial Coin Offering. Soms is het alleen open voor grote investeerders of bedrijven. Meestal halen bedrijven ook bij particulieren geld op voor hun idee. Investeren in een ICO is wellicht een van de meest risicovollere investeringen die je kan doen in de wereld van cryptocurrency en blockchain. Veel bedrijven hebben wellicht wel een goed idee, maar niet de middelen om dit uit te voeren. Veel tokens van ICO’s worden zijn na afloop eigenlijk niet zoveel meer waard.  Slechts een handjevol ICO’s maken de belofte waar en blijken een succesvolle investering. Doe dus altijd erg goed onderzoek voordat je gaat investeren!

Betaal géén handelskosten bij Bitvavo

Bitvavo heeft een onwijs gave actie voor nieuwe klanten. Bij de aankoop van de eerste 1000 euro aan cryptocurrencies, betaal je geen handelskosten. Dit is een unieke actie van dit bedrijf. Zij zijn hiermee wederom de goedkoopste crypto exchange van Nederland!

Bitvavo crypto kopen

Maak snel een gratis account aan