Wat is een ICO?

ICO betekent in het Engels Initial Coin Offering. Bedrijven proberen op deze manier geld te werven voor een nieuw cryptocurrency idee of bedrijf. Een ICO wordt gebruikt door startups (startende bedrijven) om de normale regels rondom fondsen werven te passeren. In een ICO campagne wordt meestal een percentage van het aantal cryptovaluta of tokens verkocht aan de eerste investeerders. Dit gebeurt vaak met een flinke bonus.

ICO initial coin offeringHoe gaat dat in zijn werk?

Als een nieuw cryptocurrency bedrijf of een bestaand bedrijf een nieuwe munt, token of digitale valuta wilt lanceren, dan kan het een ICO starten. Ook kan dit zijn voor een nieuw blockchainplatform, een (revolutionair) idee of een decentraal product. Het bedrijf maakt – over het algemeen – een whitepaper aan. Hierin staat onder andere in: wat het project precies is, wat ze nodig hebben om het op te starten en te ontwikkelen, hoeveel virtuele tokens zij uitgeven, met wat voor geld je de tokens kan kopen en hoe lang de ICO zal duren.



Tijdens de campagne zullen mensen die interesse hebben digitale currency kopen. Dit kan vaak met Bitcoin, Ethereum en een enkele keer ook met normaal fiat geld. Deze valuta worden vaak token genoemd. Als er niet voldoende geld wordt opgehaald om het project te starten, dan worden de fondsen teruggestuurd naar de mensen.

Waarom investeren mensen hier geld in?

Mensen investeren geld in ICO’s, omdat zij bijvoorbeeld erg enthousiast zijn over het idee en er volledig in geloven. De meeste mensen echter hopen dat de koers explosief zal stijgen na de ICO.

Laatste ICO nieuws

Risicovol?

Ja, zeer risicovol. Een groot deel van de startups behalen hun doelen niet en de koers zal niet hoog worden. Investeer dus alleen in een ICO met het geld dat je kunt missen.

Bitcoin kopen?

Als je mee wilt doen aan een ICO heb je vaak Bitcoin nodig. Dit kun je bij de volgende aanbieders kopen:

Bitvavo is op het moment de beste en gemakkelijkste manier om cryptogeld te kopen. Lees onze Bitvavo review voor meer info. Of ga direct naar Bitvavo

Block title