Home Bitcoin ICO HeadStart: Een fundraising platform voor ICO’s

ICO HeadStart: Een fundraising platform voor ICO’s

DELEN
ICO HeadStart

Zie je door de bomen het bos niet meer als het gaat om de verschillende ICO’s? Wij eerlijk gezegd ook niet altijd. ICO HeadStart wil hierin de oplossing gaan bieden. Onder leiding van onder andere Dirk Scheringa gaan zij een fundraising platform oprichten voor ICO’s. Dit doen zij niet voor alle ICO’s. Voordat een nieuwe Initial Coin Offering op het platform aangeboden gaat worden, is er eerst een selectieprocedure. Experts buigen zich over de nieuwe ICO en bepalen of deze de Seal of Approval (Zegel van goedkeuring) krijgt.  Daarna mag de community ook nog eens stemmen over de geselecteerde ICO’s. Hierdoor worden alleen maar de beste ICO’s toegelaten tot het programma. Bij dit platform hoort de MOAT token. In dit artikel gaan we dieper in op ICO HeadStart, het team achter het platform, het idee en de manier waarop je kan investeren in dit platform. Ook sommen wij de voor- en nadelen op zoals wij die zien.

 

Nu al enthousiast? Registeren direct en krijg een hoge bonus als je meedoet.

Waarom is ICO HeadStart nodig?

Een ICO is makkelijk om op te richten en in veel landen ongereguleerd. Recent is er nog een Nederlander in het nieuws gekomen met zijn startup Confido. Hij heeft met dit idee 375.000 dollar opgehaald middels een ICO. Nu is hij nergens meer te bekennen (Bron).

Investeren in ICO’s is erg risicovol en slechts een klein percentage heeft daadwerkelijk succes. Ook het RTL nieuws heeft aandacht besteed aan dit onderwerp. In een recent artikel schrijven zij: “ICO’s vallen niet onder het toezicht van de AFM en ook in het buitenland zijn ze ongereguleerd. Daardoor zouden ze ‘de ideale voedingsbodem voor oplichters’ zijn” (Bron)

Wij krijgen ook dagelijks vragen in onze mailbox over ICO’s. De meest gestelde vragen: :”Is [ICONAAM] een scam?” en “Wat verwachten jullie van [ICONAAM]?”. ICO HeadStart wil een platform gaan bieden waar alleen ICO’s komen die door een team van experts zijn gecontroleerd. Hierdoor zal het inzichtelijker moeten worden welke Initial Coin Offerings daadwerkelijk kansrijk zijn. Ook worden mensen behoed voor scams en oplichting.


Speerpunten van ICO HeadStart

Een aantal belangrijke punten van ICO HeadStart op een rij:

 1. 0% transactiekosten en geen verborgen kosten
 2. 100% winst delen
 3. Team van Experts
 4. Wijsheid van de massa
 5. ICO HeadStart Zegel van Goedkeuring (Seal of Approval)
 6. Escrow-contracten
 7. Smart Contracts (uitleg)
 8. MOAT terugkoopprogramma

ICO HeadStart ICONOMY

Wisdom of the crowd / Wijsheid van de massa

ICO HeadStart maakt gebruik van het idee achter de theorie genaamd wijsheid van de massa. Wijsheid van de massa is de idee dat de massa over meer informatie of kennis beschikt dan het individu. Een bekend voorbeeld stamt uit 1906:

“Op een grote landbouwshow Plymouth in 1906 kon men het gewicht van een os (dier) raden. Ongeveer 800 mensen vulden een schatting in. Het gemiddelde gewicht van al deze stemmen kwam erg in de buurt van het werkelijke gewicht. De voorspelling van 1 persoon zat er vaak naast”. (Bron)

De stem van het volk (Vox populi) kwam dus erg dichtbij het werkelijke gewicht. Dit principe komt ook terug in de cryptocurrency Augur, een voorspellingsplatform.

Wijsdom van de massa bij ICO Headstart

Bij ICO HeadStart gaat de community bepalen welke ICO’s veelbelovend zijn en het verdienen om ondersteund te worden door ICO HeadStart. Ook hier zal de gemiddelde uitkomst door de gehele community vaak beter zijn dan de stem van één persoon.

Hoge bonus voor vroege investeerders. Registreer je gratis via deze link

Wat zijn MOAT-tokens?

Kort uitgelegd: MOAT is de afkorting van Mother of All Tokens., oftewel de Moeder van alle tokens. In het Nederlands klinkt het wellicht iets minder indrukwekkend. Het is een Ethereum token met een ERC-20 standard. De MOAT is een gebruikstoken en de waarde is gelinkt aan de winsten van alle succesvolle projecten op ICO HeadStart. MOAT kan na de ICO op een exchange worden gekocht en verkocht. Een aantal algemene gegevens over de tokens en ICO:

 • Doel: 120.000 ETH
 • Pre-ICO cap: 33.500 ETH
 • Hard cap: 180.000 ETH
 • Token wisselkoers: Bekend na de pre-ICO fase
 • Totale token supply: 10.000.000.000
 • Minimale inleg: 0,1 ETH
 • Whitepaper: link 

Hoe werkt het voor de community?

De community heeft een bepalende stem als het gaat om welke ICO succesvol wordt. Om mee te doen, volg je vier stappen.

 1. Maak een gratis account aan op de officiële website via deze link
 2. In jouw persoonlijk Web Office kun je MOAT-tokens kopen
 3. Als lid van de community heb je stemrecht. Deze stem kan je gebruiken voor een ICO waarvan jij denkt dat deze het meeste kans van slagen heeft
 4. Deel mee in de winst. 80% van de winsten van ICO HeadStart worden gebruikt om MOAT-tokens terug te kopen van de token-houders.

ICO HeadStart community

Hoe werkt het voor de mensen die een ICO willen lanceren?

Om een eigen ICO te lanceren op dit platform moet je de volgende stappen ondernemen:

 1. Het ICO voorstel wordt eerst door een team van experts bekeken. Als alles in orde is, krijg je een Seal of Approval en krijgt de ICO een plek op de website
 2. 20% van alle winsten van ICO HeadStart worden gebruikt om nieuwe ICO’s een voorsprong te geven qua fonds.
 3. De community heeft de beslissende stem. Zij besluiten welke ICO succesvol gaat worden. Deze krijgen fonds middels escrow.
 4. Deel mee in de winst. 80% van de winsten van ICO HeadStart worden gebruikt om MOAT-tokens terug te kopen van de token-houders.

ICO HeadStart ICO lanceren

Voordelen van het ICO HeadStart

Een aantal voordelen zoals wij die zien op een rij:

 • Lid worden is helemaal gratis (maak hier een account aan)
 • MOAT kan worden verhandeld op een exchange
 • Experts buigen zich over de ICO-voorstellen en zullen de echte scam-ico’s weigeren
 • De community kan stemmen op de beste ICO’s
 • Fondsen worden in escrow gehouden. Bedrijven met een succesvolle ICO krijgen niet direct de beschikking over miljoenen euro. Het geld wordt in delen vrijgegeven, nadat een bepaalde mijlpaal is bereikt
 • ICO HeadStart kan hét platform worden waarop ICO’s gelanceerd worden als er veel succesvolle ICO’s uit voort komen.
 • Het kan een platform worden dat vertrouwen en veiligheid biedt in de onzekere wereld van ICO’s.
 • Bestuur heeft veel ervaring in de financiële wereld

 Registreer je gratis via deze link

De nadelen

Wij zien de volgende nadelen en valkuilen

 • Geen mining of nieuwe tokens na de ICO-fase
 • Er moet voldoende animo zijn van bedrijven/mensen die een ICO willen lanceren op dit platform
 • Zijn de eerste ICO’s via dit platform onsuccesvol, dan zal het snel zijn goede naam verliezenHet team achter ICO HeadStart

ICO HeadStart is gevestigd in Nederland. Hieronder een aantal belangrijke personen uitgelicht. Voor de volledige lijst van namen verwijzen we je door naar de website van ICO HeadStart.

CEO van het bedrijf is Dirk Scheringa. De meeste mensen zullen hem wel kennen. Hij is een Nederlandse zakenman en voormalig politieman, politicus en sportbestuurder. Hij was oprichter en bestuursvoorzitter van de DSB Bank en voorzitter van profvoetbalclub AZ.

Chief Operational Officer is Martin Bylsma. Volgens zijn LinkedIn profiel (link) heeft hij gewerkt bij: WellStar, bitcoin-economy.com en Vemma. Huidig: ICO HeadStart, BlockRevolution Blockchain Trade Technology Investments en Global Direct Group.

Chief Compliance Officer is Hans van Goor. Voormalig langeafstandszwemmer en achtvoudig Nederlands kampioen. Ooit COO bij de DSB Bank. Tegenwoordig algemeen directeur bij Funshopper.

Chief Trading Officer is Ron van der Does. Hij is de marktanalist van IG Nederland, eigenaar van VdD Financial markets en heeft een schat aan ervaring in valutahandel en financiële markten

Meedoen met de ICO en MOAT kopen?

Je kan tijdens de PRE-ICO en de ICO-fase investeren in het project. Je koopt dan MOAT tokens. Meedoen kan met de cryptovaluta Ether. Heb je interesse om deze te kopen? Lees dan onze pagina over Ethereum kopen. Ook kun je een kijkje nemen bij de onderstaande aanbieders:

Op 8 december start de pre-sale. Op deze dag publiceren wij een uitgebreid stappenplan met daarin hoe investeren in ICO HeadStart werk.  

Hoge bonus voor vroege investeerders. Registreer je gratis via deze link

DELEN
Vorig artikelParticl kopen met iDEAL of op een exchange
Volgend artikelReddcoin kopen iDEAL en op een exchange
Edwin is de oprichter van Bitcoinsaltcoins.nl. Sinds 2012 investeert hij in cryptovaluta. Ooit begon hij (te laat) met Bitcoin, maar wel op tijd met Litecoin. Toen hij zijn eerste winst maakte met LTC, was Edwin verkocht. Sindsdien volgt hij al het cryptocurrency nieuws. Zijn cryptopassie kan hij sinds 2017 kwijt op Bitcoinsaltcoins.nl.

6 REACTIES

 1. Ik dacht leuk, ik ga hierin stappen. Natuurlijk eerst even wat achtergronden gecheckt wie er zoal achter ICO Headstart zit en ik kan u vertellen daar wordt je niet vrolijk van.
  Dirk Scheringa is CEO (Netherlands) daar kun je al je bedenkingen bij hebben maar die geven we nog het voordeel van de twijfel. Tweede CEO is Martin Bylsma. Deze man komt terug in vele (ter ziele gegane) pyramidespellen en ponzi’s zoals Bitcoin Economy.

  Dan zijn daar nog de founders van ICO Headstart die voorheen in het piramidespel Levilon zaten (esigaret). Hier zou ik dus absoluut niet instappen! Google even op hun namen welke je op icoheadstart.com kunt vinden en je weet genoeg.

  Jammer dat de redactie van deze website niet aan dergelijke fact checking doet!

  • Beste Remco,

   Mijn excuses voor het wel hele late antwoord. Jouw reactie was in onze spamfilter terecht gekomen. Heel erg bedankt voor de toevoeging op het artikel. De schrijver had inderdaad veel beter onderzoek kunnen doen. Verder dan de achtergrond van Scheringa zijn wij niet gekomen inderdaad. Ik ga dit artikel z.s.m aanpassen met een verwijzing naar jouw reactie.

   Met vriendelijke groet,
   Edwin

 2. Ik zou zeggen Check ook even de bronnen waar vandaan je dat nieuws haalt, een ervan is al uit de gehaald en vervolgstappen zijn genomen.
  Wil je echt informatie over dit platform neem dan contact met mij op ik ben de community manager van icoheadstart.

  • Beste Galoust,

   Onze blog wordt maandelijks door 150.000 mensen bekeken. In de reactie die op dit bericht is achtergelaten worden een aantal beschuldigingen geuit. Mocht u deze willen weerleggen if er op in willen gaan, dan lijkt mij het beste om dit in een reactie onder dit artikel te doen. Zo bereikt u wellicht mensen die nu aan het twijfelen zijn.

   Met vriendelijke groet,
   Edwin

 3. goed stuk! toevallig heb ik zelf ook even wat onderzoek gedaan naar deze personen en ik merk dat er snel dingen gezegd worden die niet onderbouwd zijn over deze personen. Ik heb even verder onderzoek gedaan dan alleen de oppervlakkige media berichten die geplaatst zijn en waar Remco naar refereert maar veel is fud geplaatst zonder enige onderbouwing. het Dirk verhaal kennen veel oppervlakkig en niet de details dus de voordeel van de twijfel is zeker aanwezig want deze man is druk bezig zaken op te lossen en juist erg goede dingen aan het doen!

  het stuk van Remco over het de piramide spellen zijn ook niet onderbouwd, helaas gewoon op internet gegooid en verdere details over hoe en wat zijn niet bekend. helaas word er maar vanuit gegaan dat dit gelijk waarheid is. maar ja dat is media. wel jammer want dit project ziet er erg goed uit! Ik zie veel potentie in dit project en zou het jammer vinden als niet onderbouwde opmerkingen de boventoon voeren van dit project. Dus graag de zaken aanpassen waar nodig maar zomaar uitgaan van stukken die niet te achterhalen zijn lijkt me niet de bedoeling!

  • Beste Dr. Mr. Meer,

   In de blog zelf heerst een positieve toon. Onze schrijver heeft dit, naar mijn mening, enthousiast benaderd.

   Ook ik denk dat er behoefte is aan een platform dat Headstart wil gaan bieden. Dat er een (negatief) verleden is bij een aantal teamleden valt zeker niet te ontkennen.

   Hier bedoel ik overigens niet Dirk Scheringa direct mee. Ik ben juist benieuwd wat een ex CEO van een grote bank kan gaan toevoegen aan de wereld van cryptovaluta, blockchains e.d.

   Echter zijn niet alle beweringen in de reactie juist. Ik laat overigens altijd alle reacties toe, mits deze voldoen aan een bepaalde fatsoensnorm. Iedereen is vrij om te reageren op deze stellingen.

   Met vriendelijke groet,
   Edwin

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here