Hyperledger: nieuwe samenwerkingen o.a. Alibaba - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Hyperledger: nieuwe samenwerkingen o.a. Alibaba

Alibaba Hyperledger samenwerkingen

Hyperledger heeft twaalf nieuwe bedrijven aan boord. Onder andere de giganten Alibaba Cloud, Citi en Deutsche Telekom hebben zich bij dit project gevoegd. Op 11 december 2018 kondigde Hyperledger dit in hun blog aan. In totaal zijn er meer dan 260 bedrijven en leden die het open-source blockchainproject steunen.


Hyperledger

Hyperledger is een open-source project dat gesteund wordt door de Linux Foundation. Het is gemaakt om de ontwikkeling van blockchain-based gedistribueerde ledgers te ondersteunen. Het project werd in 2016 gelanceerd en heeft in korte tijd meerdere gigantische samenwerkingen weten te bewerkstelligen.

Groeiende gemeenschap

Hyperledger-directeur Brian Behlendorf zegt dat “de groeiende Hyperledger gemeenschap het toenemende belang van de open-sourceinspanningen weerspiegelt om blockchain-technologieën voor bedrijven in verschillende sectoren en markten te bouwen”. Beth Devin, hoofd innovatienetwerken bij Citi Ventures zei over de samenwerking en blockchain in het algemeen: “Wij geloven dat blockchain de potentie heeft om nieuwe vormen van efficiëntie aan te sturen en nieuwe markten te ontwikkelen. We zijn verheugt deel te nemen aan het Hyperledger project om deze verkenning verder te zetten.

De nieuwste leden aan het project

De nieuwste algemene leden om toe te treden tot de gemeenschap zijn: Alibaba Cloud, BlockDao (Hangzhou) Information Technology, Citi,   Deutsche Telekom, Guangzhishu (Beijing) Technology Co., Ltd, Guangzhou Technology Innovation Space Information Technology Co., Ltd,  KEB Hana Bank, HealthVerity, MediConCen, Techrock (voorheen Walimai) , we.trade en Xooa.

Enkele reacties van deze bedrijven

In de officiële aankondiging staan ook een aantal reacties van de bedrijven opgesomd. Enkele hoogtepunten in het kort:

Alibaba Cloud: “Wij zijn verheugd om lid te worden van Hyperledger. Als een van ’s werelds top drie laaS providers streeft Alibaba Cloud ernaar om de best mogelijke service te bieden met het grootste respect voor alle klanten.” – Yi Li

BlockDao: “We zijn vereerd lid te worden van de Hyperledger-gemeenschap, het is een belangrijk symbool van de ontwikkelingsroute van BlockDAO.” – Jerry Li, COO, BlockDAO.

Citi: “Bij Citi evalueren we voortdurend hoe opkomende technologieën echte problemen voor onze klanten kunnen oplossen en nieuwe groeimogelijkheden creëren in het bredere zakelijke ecosysteem” – Beth Devin, hoofd Innovatienetwerk & Emerging Technology bij Citi Ventures.

Deutsche Telekom: “Het ontwikkelen van onze wholesale-roamingapplicatie op Hyperledger Fabric kwam als een natuurlijke keuze.” – John Calian, SVP en hoofd van T-Labs.”

Guangzhishu (Beijing) Technology Co., Ltd: “”Toetreden tot Hyperledger is een mijlpaal voor Guangzhishu (Beijing) Technology.” – Sarah Zhang, oprichter en CEO

KEB Hana Bank: “KEB Hana Bank heeft drie perspectieven op blockchain – globalisering, standaardisatie en samenwerkingsnetwerken. We kijken uit naar het creëren van nieuwe zakelijke kansen op basis van gestandaardiseerde technologie als onderdeel van de wereldwijde gemeenschap van Hyperledger” – Jun Seong Han, vice-president van KEB Hana Bank

Het Ursa project

Deze maand heeft de stuurgroep van Hyperledger het Ursa-project goedgekeurd. Dit is een modulaire cryptografische software bibliotheek. Hiermee moet het verspilde werk van dubbele projecten voorkomen worden, de beveiling verbeteren en het eenvoudiger maken om veilige implementaties te maken.