HTC lanceert blockchaintelefoon met Brave browser - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

HTC lanceert blockchaintelefoon met Brave browser

HTC Exodus 1 blockchaintelefoon

HTC was een van de grootste bedrijven in de smartphonemarkt, maar is helaas flink achtergebleven toen de jaren verstreken. In 2017 had het van oorsprong Taiwanese bedrijf slechts 2,3% van het marktaandeel van smartphones in handen. In 2018 daalde dit zelfs naar een half procent. HTC neem nu een flinke gok in poging om zijn oude glorie te herstellen. Het brengt de HTC Exodus 1 uit. Dit is een blockchaintelefoon met de gedecentraliseerde Brave browser. Deze wordt standaard geïnstalleerd op elke telefoon.


Brave browser

De browser zelf maakt deel uit van het project Brave, waarop de Basic Attention Token (BAT) als native token dient. Dit is een Ethereum token dat wordt gebruikt om een nieuw type online advertentiemodel te leveren in de browser zelf. Hier heb ik al eerder een uitgebreid artikel over geschreven. De browser moet sneller, beter en mooier worden dan concurrenten als Chrome en Firefox.

HTC blockchaintelefoon

Tijdens de Slush-conferentie op 4 en 5 december 2018 spraken Phil Chen, HTC’s baas over gedecentraliseerde producten en Charlie Lee over de nieuwe HTC blockchaintelefoon. Het project werd al aangekondigd in mei 2018. De samenwerking met Brave werd al eerder aangekondigd door Brandon Eich (medeoprichter van Brave). Hij twitterde in december dat Brave zal werken op de HTC exodus telefoon.

De telefoon kopen

Op het moment is de populaire smartphone enkel beschikbaar voor mensen die vroeg toegang hebben gekregen. Je kan de telefoon alleen betalen met cryptocurrencies, zoals Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC) en Ethereum (ETH). Het fysieke ontwerp van de telefoon is vrij uniek, omdat het een heldere glazen achterplaat heeft, die de interne componenten van de telefoon blootlegt. Het transparante ontwerp wordt gezien als een symbool van wat het bedrijf wil laten zien via de telefoon: transparantie en beveiliging.

Exodus 1 binnenkant

Privacy een speerpunt

Chan en Lee verklaarden in de conferentie dat privacy en eigenaarschap over eigen gegevens belangrijk zijn in deze tijd. Een tijd waarin grote bedrijven de meeste online informatie beheren. Chan zei dat “vier grote bedrijven in het Westen en drie grote bedrijven in het Oosten”, een groot deel van alle data bezaten. Het hele idee om de Exodus 1 te maken was een maatregel die genomen werd om inbreuk op privacy tegen te gaan en opslag van gevoelige data te beperken.

De Exodus 1 blockchaintelefoon van HTC

De Exodus 1 gebruikt het Android-besturingssysteem met een reden, zegt Chen op de conferentie. De telefoon gebruikt een nieuwe manier om crypto-bezittingen op te slaan en wordt ook wel een hardware wallet genoemd, waarvan wordt gezegd dat het de voordelen van de handige hot wallets en veilige cold wallets combineert.

Zion crypto asset

Zion, de naam van de crypto assetinterface van de telefoon, voorkomt risico’s die optreden wanneer een wallet is verbonden met het internet. Dit is mogelijk, omdat Zion naar verluidt gescheiden is van het achterliggende Android-besturingssysteem. Het kan worden gezien als een apart en veilig gedeelte op de telefoon. Zion gebruikt zijn eigen API, waarmee deze gegevens kan communiceren en kan overbrengen met externe componenten en programma’s, zoals externe wallets en transacties.

Social Key Recovery

Bovendien heeft de Exodus 1 blockchaintelefoon ook een extra functie als het gaat om gegevensbeveiliging: De Social Key Recovery. Afgezien van de elementaire beveiligingsfuncties, die bijna alle huidige smartphones hebben, is de Social Key Recovery een optionele beveiligingsmethode, waarmee de gebruiker vijf sleutels kan delen met mensen die hij of zij vertrouwt. Drie van de vijf sleutels zijn vereis om gegevens van het apparaat te halen voor het geval het verloren raakt. Deze functie is misschien niet van essentieel belang, maar toch wel een bonus voor deze blockchaintelefoon.

Exodus 1 blockchain HTC

Steeds meer bedrijven passen blockchain toe

Naarmate de tijd vordert, passen meer bedrijven de blockchaintechnologie toe op hun producten. SIRIN Labs, een bedrijf dat zich richt op elektronische producten met een blockchain-achtergrond, heeft zijn eerste op blockchain gebaseerde telefoon FINNEY uitgebracht. De Opera-browser van Android bevatte ook een ingebouwde crypto wallet. Het is dus eigenlijk lastig een toekomst voor te stellen waarin blockchain en crypto geen belangrijk deel worden van ons dagelijks leven!