Holo (HOT): Een autonoom alternatief voor de blockchain - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Holo (HOT): Een autonoom alternatief voor de blockchain

Holochain is géén blockchain. Dat is wat de makers van Holo en Holochain al meteen duidelijk willen maken. Het is het eerste dat je leest als je een bezoekje brengt aan de website en het eerste dat je hoort als je de YouTube uitleg van het platform bekijkt. Maar als het geen blockchain-platform is, wat is het dan wel? En wat houdt Holo is en waar kan je HOT kopen? Dat lees je allemaal in deze blog.

Holochain en holo: Het verschil

Het holo-platform bestaat uit verschillende onderdelen. Een onderdeel is de Holochain. Je krijgt hierbij het idee dat het om een blockchain gaat, maar de holochain is net even anders. Holochain is een blockchain-alternatief en een gedistribueerd app-platform. Op het platform kan je dus je eigen apps ontwerpen en ontwikkelen.
Een ander deel van het platform is Holo. Dat is een gedistribueerd hosting app-platform wat het gebruik van holochain-apps mogelijk maakt. Ook zorgt dit deel voor de verbinding tussen het gecentraliseerde en gedecentraliseerde web.

Visie van de makers het platform

De makers van het platform vinden de autonomie en eigenheid van gebruikers erg belangrijk. Dit is ook wat zij willen beschermen. Verder is er minder energie nodig bij het goedkeuren van transacties omdat er geen sprake is van mining. Holochain is een peer-to-peer netwerk. Holo verbindt deze peer-to-peer wereld met de deels gecentraliseerde wereld van tegenwoordig. Dit zorgt voor een groter gebruikersgemak.

Gericht op autonomie

Een van de belangrijkste elementen uit de visie van Holo is het belang van autonomie en eigenheid van gebruikers. Iedere gebruiker op het platform beheert hier zijn eigen keten van transacties. Dit in plaats van een wereldwijd grootboek met transacties. Er is dus geen toestemming nodig van personen die niet deelnemen aan deze transactie. Transacties worden goedgekeurd door de personen waartussen de transacties plaatsvinden. Ook kan je door de codering controleren wat de geschiedenis van de andere partij is.

HOT kopen

Holo kan je kopen op verschillende exchanges. Een van de grootste en meest betrouwbare exchanges waar HOT verkrijgbaar is, is Bitvavo. Daar kan je HOT onder andere verhandelen met Bitcoin en Ethereum.

Koop HOT op Bitvavo